Julmat - nu och förr

Karlavagnen - Podcast tekijän mukaan Sveriges Radio

I Sveriges Radios julkalender talades det om mat förr i tiden och då speciellt aladåben. Minns du den? Hur har vi det med våra jultraditioner på julbordet? Hur inspirerande är vi av nutiden? Har du en helt annan tradition och lagar finsk morotslåda, bakar det persiska brödet barbari eller kör du helt vegetariskt? Fler och fler hushåll går ju över till grönare och ekologiska alternativ men gäller det även julbordet? Hur tänker du? Vad kan du inte vara utan? Vad lagar du om du har både veganer och köttätare som julgäster? Vad kan du inte vara utan? Och hur gör du i år om ni inte är så många firar det traditionella julbordet med mat som räcker i flera dagar, vad satsar du på i år? Ge oss dina bästa tips, dels på vad du lagade förr och vad du minns från din barndom, eller om du hittat på något helt nytt. Vi har ju också många som bär på olika matkulturer vad har du för traditioner, vad har du med dig från din kultur? Låt oss inspireras av varandra. Berätta för oss om vad du absolut inte kan missa? Torkade ni långan som sedan saltades och blöttes upp och blev det vi nu köper färdigt lutfisken? Kanske har du mer tid nu och kan börja förbereda en annorlunda jul., hur tänker du, vad lagar, bakar du? I kväll i Karlavagnen vill vi att du inspirerar oss med dina tankar om julmat i olika former/recept. Eller du kanske rent av kör spagetti och köttsfärssås eller något helt annat?  Dela med dig till oss i kväll. Programledare är Sanna Lundell. Vi startar efter Radiosporten kl 22.30 men slussen är öppen redan 21.00 telefon:  020 22 10 30, eller mejla [email protected]

Visit the podcast's native language site