10 Podcastin markkinarakoa, joita kannattaa kokeilla

Podcastien suosio on kasvanut huimaa vauhtia viime vuosina ja myös uusia podcasteja julkaistaan lisää jatkuvasti. Niiden viihdearvo yhdistettynä rentoutumiseen ja uuden oppimiseen ovat suurimpia syitä podcastien suosioon. Niiden suosion vuoksi yhä useampi miettii oman podcastin perustamista. Mutta mitä tulisi ottaa huomioon, jos haluaa perustaa oman podcastin ja millaisilla aihealueilla niitä voisi ryhtyä kehittämään?

Tänä päivänä maailmassa kuunnellaan jo yli 3 miljoonaa podcastia eri aiheista. Uusia kuitenkin syntyy jatkuvasti, sillä monet miettivät oman podcastin perustamista. Kilpailu toki on myös kovaa ja monien mielessä voidaan kokea liian haastavaksi löytää sopiva markkinarako aiheelle, joka kiinnostaa ihmisiä tarpeeksi ja saa oman podcastin erottumaan kilpailijoista.

Mitä tulee huomioida, kun valitsee aihetta omalle podcastille?

Yksi tärkeimmistä asioista omaa podcastia suunnitellessa on miettiä aihe, sillä mielenkiintoinen aihe on avain menestykseen ja erottautumiseen. Alat, joissa kilpailu on kovaa, erottautuminen on entistä tärkeämpää. Tämä näkyy esimerkiksi rahapeleissä, sillä moni uusi casino verkossa joutuu pohtimaan millaisella teemalla sivustonsa rakentaa ja mitkä asiat kiinnostavat pelaajia. Yhtä lailla podcastien luomisessa on tärkeää miettiä tarpeeksi mielenkiintoinen aihe, joka kiinnostaa ihmisiä ja josta riittää myös keskusteltavaa.

Oikeanlaisella aiheella voit helpommin määrittää oman kohderyhmäsi. Kun tietää oman yleisönsä, on helpompaa tarjota arvokasta ja kiinnostavaa sisältöä, joka myös parhaimmillaan voi kasvattaa yleisöäsi entisestään. Parasta aiheessa on, jos olet siitä itse kiinnostunut, sillä silloin se toimii loistavana motivaationa podcastilla, minkä lisäksi oma aito kiinnostus yleensä kuuluu ja näkyy myös yleisölle ihan eri tavalla.

Hyviä Podcast-ideoita tutkittavaksi

Kuten aikaisemmin totesimme, on podcasteja tänä päivänä todella paljon ja niitä on tehty monista eri aiheista. Oikeanlaisen aiheen löytäminen voi olla haastavaa, ja siksi olemme tähän koonneet aiheita, joita ottaa tutkittavaksi tarkemmin, mikäli olet harkitsemassa oman podcastin perustamista.

Uutiset kotimaasta ja ulkomailta sekä True Crime

Erilaiset uutiset kotimaasta sekä ulkomailta kiinnostavat aina ja niihin liittyen on helppo tehdä useita jaksoja. On mahdollista pitäytyä vain tietyn aiheen uutisissa tai kertoa yleisesti uusimmista tapahtumista ympäri maailmaa. Uutisiin voi myös liittää asiantuntijoiden haastatteluita tai muita vastaavia tekemään niitä entistä mielenkiintoisempia.

Rikospodcastit eli True Crime on yksi hyvin suosittu aihepiiri, joita ihmiset mielenkiinnolla kuuntelevat. Tässä genressä kerrotaan usein kiinnostavia tosirikostarinoita, joista osa voi olla ratkaistuja ja osa ratkaisettomia tapauksia. Tähän aiheeseen löytyy monelaisia kulmia, joita käyttää tarinankerronnassa.

Itsensä kehittäminen ja kokonaisvaltainen hyvinvointi kiinnostaa aina

Erilaiset podcastit itsensä kehittämisestä sekä omasta hyvinvoinnista ovat suosittu aihe podcastien parissa. Näihin liittyy myös valtava määrä erilaisia alaluokkia, joihin oma podcast voi helposti keskittyä, kuten ura, henkinen hyvinvointi sekä elämäntavat.

Huumori toimii monille

Yleisön viihdyttäminen ja naurattaminen on yksi suosituista lajeista myös podcasteissa. Monet keskittyvät luomaan tässä viihdyttävää sisältöä, mikä saa ihmiset rentoutumaan ja nauramaan sekä nauttimaan samalla kevyestä keskustelustakin.

Vinkit talouden hallintaan ja yrittäjyyteen on monille mielenkiintoista kuunneltavaa

Säästämisestä ja oman talouden hoitamisesta on paljon puhuttu uutisissa, eikä ihme, että aihe on löytänyt tiensä myös podcastien pariin. Erilaiset sijoitus- ja säästövinkit sekä yrittäjyyttä käsittelevät asiat ovat monille hyvin mielenkiintoisia aiheita kuunneltavaksi. Tähän aiheeseen on helppo löytää haastateltavaksi asiantuntijoita.

Viihdeuutiset, urheilu ja matkustaminen ovat edelleen suosittuja

Viihdeuutiset toimivat hyvänä vastapainona vakavammille maailman uutisille. Lisäksi ihmiset tykkäävät aina seurata kuuluisien ihmisten elämää. Viihteen lisäksi urheilu ja matkailu ovat todella suosittuja aiheita. Näistä kaikista oikeastaan voi keksiä paljon alaluokkia, joihin oma podcast voi erityisesti keskittyä.

Hyvä podcastin aihe kiinnostaa myös itseä

Podcastin voi tänä päivänä perustaa todella monista eri aiheista, joiden lisäksi monet yleisimmät aiheet saattavat sisältää useita alaluokkia. Hyvän markkinaraon keksiminen edellyttää erottautumista muista, jonka lisäksi sen tulisi olla kuuntelijoille mielenkiintoinen. Yksi tärkein asia on kuitenkin oma kiinnostus podcastin aiheeseen, sillä se tekee podcastin perustamisesta ja kehittämisestä mielenkiintoisempaa.

By podcast24.fi - Published 2024-03-12

Updated 2024-03-19