Uusi ja muodikas viikko 16 - 2025 - Podcast24.fi!

Viikon uutta ja trendikästä on selvitetty, tässä on luettelo!

Ysärin lapset

1990-luvulla suomalaiset teinit joivat alkoholia ennätystahdissa. Nuorison juomisesta oltiin niin huolissaan, että puhuttiin jopa lapsijuopoista. Miksi? Mistä ryyppyputki alkoi, mihin se loppui ja millaisia ajatuksia tuo aika sen ajan nuorissa nyt herättää?Ysärin lapset -audiominisarjan ensimmäisessä jaksossa toimittaja Laura Kangasluoma sukeltaa kosteaan nuoruuteensa Etelä-Pohjanmaalla ja erityisesti Seinäjoen Raviskan nuorisodiskoissa. Sarjan kaksi muuta osaa ovat kuunneltavissa ilmaiseksi Helsingin Sanomien sovelluksesta.

Jaksojen määrä: 2

Linkki ensimmäiseen jaksoon

Linkki viimeisimpään jaksoon

Saksa-podi

Helsingin Sanomien Saksa-podi on kuin saksalainen kantapöytä, jossa käydään läpi tärkeimmät poliittiset käänteet. Helmikuussa edessä on vaalit. Saksa-podi kertoo, miksi saksalaiset haluavat nyt muutosta.Podcastin on toimittanut HS:n Berliinin-kirjeenvaihtaja Suvi Turtiainen. Vieraina on HS:n Saksa-tuntijoita.

Jaksojen määrä: 3

Linkki ensimmäiseen jaksoon

Linkki viimeisimpään jaksoon

Funktio

Mihin tämäkin liittyy, mitä tekemistä näillä on keskenään ja mitä sitten?Funktio on kerran kuukaudessa ilmestyvä ajankohtaispodcast, jossa puhutaan hämmentävistä, kiusallisista ja tulenaroistakin aiheista. Funktion funktio on lisätä ymmärrystä ja avointa keskustelua, ei olla oikeassa. Kohti kauhistusta ja sen yli!Juontajana Emilia Männynväli.Instagram: @emiliamannynvali

Jaksojen määrä: 3

Linkki ensimmäiseen jaksoon

Linkki viimeisimpään jaksoon

Scam Inc from The Economist

A sophisticated, predatory, multi-billion dollar industry is emerging from the shadows. It already rivals the size of the illicit drug trade. And it’s about to get bigger and much more powerful. The Economist’s Sue-Lin Wong follows a trail that starts with the collapse of a bank in rural Kansas to uncover a global, underground scam economy built around human trafficking, corruption and money laundering. Can it be stopped?To listen to the full series subscribe to Economist Podcasts+.

Jaksojen määrä: 4

Linkki ensimmäiseen jaksoon

Linkki viimeisimpään jaksoon

Äpärä

Podcast kertoo taiteen kautta henkilökohtaisia tarinoita ainakin seksistä, väkivallasta, äärioikeistosta, taiteen poikkeuksellisista ja kokeellisista muodoista, mielenterveydestä ja klubikulttuurista. Podcastissa on äänessä taiteilija, tutkija, taiteellinen johtaja, tuottaja ja dj Samee Haapa. Jokainen jakso kiertyy teeman ympärille. Jaksot ovat löyhästi käsikirjoitettuja, mutta niihin on tarkoituksellisesti luotu tilaa virheille, sivupoluille, harhailulle ja vahingoille. Jokaisen jakson keskiössä on yksi otto ilman editointia. Jakson pituus on aina noin 30 min. Jaksoja julkaistaan noin yksi kuukaudessa vuoden 2025 ajan.Podcast on osa esittävän taiteen ryhmän Kaiken keskus 10-vuotisjuhlia vuonna 2025. Vuonna 2026 Kaiken keskus puolestaan täyttää jo 20 vuotta. Se, miten tämä on mahdollista, selviää myös podcastissa.Lisää tietoa Samee Haapan ja Kaiken keskuksen esityksistä, tapahtumista ja julkaisuista löydät osoitteesta http://kaikenkesk.us/ Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jaksojen määrä: 2

Linkki ensimmäiseen jaksoon

Linkki viimeisimpään jaksoon

Eroottinen lukupiiri

Kaikki Eroottinen lukupiiri -podcastin jaksot löydät podcast- ja äänikirjapalvelu Podimosta. Keittiöstä tuttu Sikke Sumari on heittänyt essun hetkeksi sivuun ja kutsunut koolle Eroottisen lukupiirin. Piirissä Sikke sukeltaa aistikkaisiin kirjoihin. Eroottisessa lukupiirissä luetaan ja analysoidaan eroottisen kirjallisuuden mehukkaimpia pätkiä mielenkiintoisten vieraiden kanssa. Huvittumiselta ei vältytä! Aloita ilmainen kokeilu, jolla voit kuunnella kaikkia Podimon sarjoja ja äänikirjoja 60 päivää maksutta. Rekisteröidy osoitteessa https://podimo.fi/eroottinenlukupiiri.

Jaksojen määrä: 4

Linkki ensimmäiseen jaksoon

Linkki viimeisimpään jaksoon

Ainin sekatoimisto

Yrittäjyys voi olla aikamoista sekoilua mutta se on myös sun elämän jännittävin seikkailu. Ainin sekatoimiston ensimmäinen kausi keskittyy siihen miten perustetaan yritys ja jätetään oravanpyörä kauas taakse. Aini jakaa kaiken omasta matkastaan: miten päätös yrittäjyydestä vihdoin syntyi, miten tehdä kaikki ne vaikeat valinnat jotka liittyy sivutoimiseen vs. päätoimiseen yrittäjyyteen, mistä rahaa ja asiakkaita oikein tulee... entä miten selätetään pelot ja epävarmuudet.Suoraa puhetta yrittäjyydestä – tervetuloa mukaan <3

Jaksojen määrä: 3

Linkki ensimmäiseen jaksoon

Linkki viimeisimpään jaksoon

By Podcast24.fi - Published 4/18/2025

Updated 4/18/2025

Read more

Parhaat urheilu podcastit

Urheilupodcastit ovat nousseet nopeasti suureen suosioon Suomessa. Ne tarjoavat intohimoisille urheilun seuraajille mahdollisuuden syventyä monipuolisesti eri lajien tapahtumiin ja ilmiöihin, kuulla asiantuntevia analyyseja sekä pysyä ajan tasalla niin kotimaisesta kuin kansainvälisestä urheilusta, olet sitten lajien fani tai vedonlyöntivinkkien metsästäjä. Tällä hetkellä Suomessa löytyy useita laadukkaita urheilupodcasteja, jotka käsittelevät laajasti eri lajeja, mukaan lukien jääkiekko, jalkapallo, koripallo ja urheiluvedonlyönti. Esittelemme parhaat urheilu podcastit, ja heitämme myös joukkoon sekaan pari ulkomaalaista laatupodcastia urheiluvedonlyöntiin.

Gämblers cast

Gämblers cast on viikoittainen, Spotifyssa ja Youtubessa julkaistava podcast, jonka isäntinä toimivat Kalle Palander, Jaajo Linnonmaa ja Aleksi Valavuori. Gämblers castin tunnuslause "100% puhetta, 0% asiaa" kuvastaa sen rentoa ja humoristista otetta.

Podcast käsittelee laajasti erilaisia aiheita, usein urheilun näkökulmasta.

Kalle Palander joutui kohun keskelle Gämblers Cast -podcastin jakson jälkeen, jossa hän esitti naisurheilijoihin kohdistuneita seksuaalissävytteisiä kommentteja. Tämä johti siihen, että Yle päätti lopettaa yhteistyön Palanderin kanssa hänen asiantuntijatehtävissään.

Total Hockey Forever

Suomessa, missä jääkiekko on valtava intohimon kohde, "Total Hockey Forever" on jääkiekkofanien ykkösvalinta. Juontajat Tuomas Nyholm ja Vesa Rantanen ovat kokeneita urheilutoimittajia, jotka pureutuvat syvälle jääkiekon maailmaan. Ohjelma käsittelee niin Liigaa, NHL:ää kuin kansainvälisiä turnauksia.

"Total Hockey Forever" tarjoaa tarkkanäköisiä analyysejä pelaajista, joukkueista ja pelitaktiikoista. Juontajat keskustelevat usein otteluista tavalla, joka voi auttaa arvioimaan, kuinka tietyt pelityylit tai pelaajien suoritukset voivat vaikuttaa otteluiden lopputuloksiin ja vedonlyöntimahdollisuuksiin. Vedonlyöntisivut.fi:n mukaan erityisesti Liigan ja NHL-ottelut saavat paljon huomiota, mikä tekee podcastista hyvän lähteen myös vedonlyöntivinkkien etsijöille.

Mestarit & Analyytikot

"Mestarit & Analyytikot" on monipuolinen urheilupodcast, joka ei keskity pelkästään yhteen lajiin. Sen juontajat, joukko entisiä urheilijoita ja urheiluanalyytikkoja, tarjoavat asiantuntevia kommentteja eri urheilulajeista. Ohjelmassa käsitellään ajankohtaisia urheilutapahtumia sekä analysoidaan tulevia otteluita ja kilpailuja. Erityisesti jalkapallo, koripallo ja tennis saavat ohjelmassa huomiota.

Podcast on kiinnostava myös vedonlyönnin näkökulmasta, sillä monet jaksoista sisältävät keskusteluja otteluiden odotetuista tuloksista, joukkueiden formista ja siitä, miten erilaiset tekijät – kuten loukkaantumiset tai pelityylien yhteensopimattomuudet – voivat vaikuttaa vedonlyöntikertoimiin. Analyytikot antavat usein vinkkejä, joita vedonlyöjät voivat hyödyntää, varsinkin suurten urheilutapahtumien aikana, kuten jalkapallon EM- tai MM-kisoissa.

Kimanttia

Jääkiekon ystäville on tarjolla myös "Kimanttia", jonka juontavat Kimmo Timonen ja Antti Mäkinen. Ohjelma keskittyy pääasiassa NHL:ään, mutta myös Suomen Liiga ja kansainväliset turnaukset saavat osansa. Kimmo Timosen NHL-kokemus tuo ainutlaatuista näkökulmaa ja syvällistä analyysia maailman parhaista jääkiekkoilijoista ja joukkueista.

"Kimanttia" tarjoaa vedonlyöntiin suuntautuneille kuulijoille mielenkiintoisia analyyseja NHL-joukkueista ja pelaajista.

Läpiajo

"Läpiajo" on jalkapallon ystäville suunnattu podcast, joka käsittelee niin kotimaista Veikkausliigaa kuin kansainvälisiä liigoja ja turnauksia, kuten Mestarien Liigaa ja Valioliigaa. Juontajat tarjoavat tarkkanäköistä analyysiä otteluista ja pelaajista, ja podcastin jaksot tarjoavat syvällistä tietoa jalkapallosta ja sen taustoista.

Urheilucast

"Urheilucast" on yksi Suomen suosituimmista urheilupodcasteista. Ohjelmaa juontavat Lauri Lehtinen ja Jani Alkio, jotka ovat tunnettuja urheilutoimittajia. Podcast käsittelee ajankohtaisia urheiluaiheita suorasukaisella ja hauskalla tyylillä, eikä se kaihda vaikeitakaan aiheita. "Urheilucast" tarjoaa laajan kattauksen eri lajeista, mutta jääkiekko ja jalkapallo ovat usein keskiössä.

Yksi podcastin vahvuuksista on sen kyky yhdistää viihdyttävää keskustelua syvällisiin analyyseihin. Lisäksi ohjelmassa otetaan toisinaan kantaa urheiluvedonlyöntiin, erityisesti silloin, kun puhutaan tulevista otteluista tai suurista urheilutapahtumista.

Ulkomaalaiset urheilu- & vedonlyöntipodcastit

Bet The Board

"Bet The Board" on yksi maailman suosituimmista vedonlyöntiin keskittyvistä podcasteista, erityisesti amerikkalaisten urheilulajien parissa. Juontajat Todd Fuhrman ja Payne Insider pureutuvat syvälle NFL:ään, NCAAF:ään (yliopistojalkapallo) ja muihin suuriin urheilulajeihin. Podcastissa analysoidaan viikoittain tulevia otteluita ja vedonlyöntikohteita, ja se tarjoaa arvokasta tietoa kertoimista ja vedonlyöntimarkkinoiden liikkeistä.

"Bet The Board" tunnetaan erityisesti siitä, että se antaa tarkkoja vihjeitä ja strategioita, jotka perustuvat tilastolliseen analyysiin, joukkueiden suorituskykyyn ja markkinoiden arvioihin. Juontajien asiantuntemus ja heidän kykynsä analysoida otteluiden pieniä yksityiskohtia tekevät siitä pakollista kuunneltavaa vakaville vedonlyöjille. Vaikka se keskittyy pääasiassa amerikkalaisiin urheilulajeihin, se tarjoaa myös oppeja vedonlyönnin strategiasta, jotka voivat olla sovellettavissa muihin urheilulajeihin, kuten jalkapalloon.

The Business of Betting Podcast

"The Business of Betting Podcast" on toinen erittäin suosittu vedonlyöntipodcast, joka tarjoaa laajan katsauksen vedonlyöntimarkkinoihin globaalilla tasolla. Tämä podcast ei keskity pelkästään yksittäisiin otteluihin tai kertoimiin, vaan se käsittelee vedonlyöntiin liittyviä laajempia teemoja, kuten vedonvälittäjien toimintaa, vedonlyöntistrategioita ja alan kehitystä. Juontaja Jason Trost kutsuu jaksoihinsa alan asiantuntijoita, kuten vedonlyöntiyhtiöiden edustajia, analyytikoita ja menestyviä

Parhaat urheilu podcastit - yhteenveto

Parhaat urheilu podcastit tarjoavat laajan kattauksen eri lajeista ja tuovat urheilun ystäville mahdollisuuden syventyä suosikkilajiensa tapahtumiin. Moni podcast tarjoaa myös hyödyllistä sisältöä vedonlyöjille, sillä otteluanalyysit, pelaajien suoritusten arviointi ja pelien taktinen käsittely voivat antaa tärkeitä vinkkejä vedonlyönnin tueksi. Olipa kyse jääkiekosta, jalkapallosta tai muista lajeista, näiden podcastien seuraaminen voi avata uusia näkökulmia sekä urheiluun että vedonlyöntiin.

By podcast24.fi - Published 4/8/2025

Updated 4/8/2025

Read more

Uusi ja muodikas viikko 13 - 2025 - Podcast24.fi!

Viikon uutta ja trendikästä on selvitetty, tässä on luettelo!

Raha, talous ja politiikka

Tässä podcastissa käsitellään rahaa, taloutta ja politiikkaa.Juontajina Jussi Virkkunen ja/tai Toivo Haimi, asiantuntijoina Jussi Ahokas & Lauri Holappa. Uusi jakso joka toinen viikko.Tue podcastia, tilaa KU: https://ku.fi/tilaa

Jaksojen määrä: 4

Linkki ensimmäiseen jaksoon

Linkki viimeisimpään jaksoon

Ysärin lapset

1990-luvulla suomalaiset teinit joivat alkoholia ennätystahdissa. Nuorison juomisesta oltiin niin huolissaan, että puhuttiin jopa lapsijuopoista. Miksi? Mistä ryyppyputki alkoi, mihin se loppui ja millaisia ajatuksia tuo aika sen ajan nuorissa nyt herättää?Ysärin lapset -audiominisarjan ensimmäisessä jaksossa toimittaja Laura Kangasluoma sukeltaa kosteaan nuoruuteensa Etelä-Pohjanmaalla ja erityisesti Seinäjoen Raviskan nuorisodiskoissa. Sarjan kaksi muuta osaa ovat kuunneltavissa ilmaiseksi Helsingin Sanomien sovelluksesta.

Jaksojen määrä: 2

Linkki ensimmäiseen jaksoon

Linkki viimeisimpään jaksoon

Saksa-podi

Helsingin Sanomien Saksa-podi on kuin saksalainen kantapöytä, jossa käydään läpi tärkeimmät poliittiset käänteet. Helmikuussa edessä on vaalit. Saksa-podi kertoo, miksi saksalaiset haluavat nyt muutosta.Podcastin on toimittanut HS:n Berliinin-kirjeenvaihtaja Suvi Turtiainen. Vieraina on HS:n Saksa-tuntijoita.

Jaksojen määrä: 3

Linkki ensimmäiseen jaksoon

Linkki viimeisimpään jaksoon

Funktio

Mihin tämäkin liittyy, mitä tekemistä näillä on keskenään ja mitä sitten?Funktio on kerran kuukaudessa ilmestyvä ajankohtaispodcast, jossa puhutaan hämmentävistä, kiusallisista ja tulenaroistakin aiheista. Funktion funktio on lisätä ymmärrystä ja avointa keskustelua, ei olla oikeassa. Kohti kauhistusta ja sen yli!Juontajana Emilia Männynväli.Instagram: @emiliamannynvali

Jaksojen määrä: 3

Linkki ensimmäiseen jaksoon

Linkki viimeisimpään jaksoon

Scam Inc from The Economist

A sophisticated, predatory, multi-billion dollar industry is emerging from the shadows. It already rivals the size of the illicit drug trade. And it’s about to get bigger and much more powerful. The Economist’s Sue-Lin Wong follows a trail that starts with the collapse of a bank in rural Kansas to uncover a global, underground scam economy built around human trafficking, corruption and money laundering. Can it be stopped?To listen to the full series subscribe to Economist Podcasts+.

Jaksojen määrä: 4

Linkki ensimmäiseen jaksoon

Linkki viimeisimpään jaksoon

Eroottinen lukupiiri

Kaikki Eroottinen lukupiiri -podcastin jaksot löydät podcast- ja äänikirjapalvelu Podimosta. Keittiöstä tuttu Sikke Sumari on heittänyt essun hetkeksi sivuun ja kutsunut koolle Eroottisen lukupiirin. Piirissä Sikke sukeltaa aistikkaisiin kirjoihin. Eroottisessa lukupiirissä luetaan ja analysoidaan eroottisen kirjallisuuden mehukkaimpia pätkiä mielenkiintoisten vieraiden kanssa. Huvittumiselta ei vältytä! Aloita ilmainen kokeilu, jolla voit kuunnella kaikkia Podimon sarjoja ja äänikirjoja 60 päivää maksutta. Rekisteröidy osoitteessa https://podimo.fi/eroottinenlukupiiri.

Jaksojen määrä: 4

Linkki ensimmäiseen jaksoon

Linkki viimeisimpään jaksoon

Seuraava potilas

Mikä mättää Suomen terveydenhuollossa ja miksi? Mistä rahat? Miksi jonot ovat pitkiä? Miten ongelmat voisi ratkaista? Seuraava potilas on uusi terveydenhuoltoa ruotiva podcast, jossa kolme lääkäriä nostaa esiin asiantuntijoiden kanssa suomalaisen terveydenhuollon ongelmia ja kipukohtia ja pyrkii löytämään niihin myös ratkaisuja. Tekemällä Suomelle laajamittaisen terveystarkastuksen Seuraava potilas selvittää onko terveydenhuollon tila romahtamassa, onko asiat vielä pelastettavissa vai kenties oikein hyvin. Ohjelma välttää klikkiotsikot ja yleisen mediahälyn, joka estää näkemästä pintaa ja politikointia syvemmälle. Ohjelman isäntä lääkäri Kari Hevossaari ja vakilääkärivieraat Eetu Salunen ja Heli Salmi pureutuvat aiheisiin vaihtuvien asiantuntijoiden kanssa. Seuraava potilas ilmestyy joka toinen viikko torstaisin.Tuotanto: Tarmo-tuotanto Kustantaja: Duodecim Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jaksojen määrä: 5

Linkki ensimmäiseen jaksoon

Linkki viimeisimpään jaksoon

Äpärä

Podcast kertoo taiteen kautta henkilökohtaisia tarinoita ainakin seksistä, väkivallasta, äärioikeistosta, taiteen poikkeuksellisista ja kokeellisista muodoista, mielenterveydestä ja klubikulttuurista. Podcastissa on äänessä taiteilija, tutkija, taiteellinen johtaja, tuottaja ja dj Samee Haapa. Jokainen jakso kiertyy teeman ympärille. Jaksot ovat löyhästi käsikirjoitettuja, mutta niihin on tarkoituksellisesti luotu tilaa virheille, sivupoluille, harhailulle ja vahingoille. Jokaisen jakson keskiössä on yksi otto ilman editointia. Jakson pituus on aina noin 30 min. Jaksoja julkaistaan noin yksi kuukaudessa vuoden 2025 ajan.Podcast on osa esittävän taiteen ryhmän Kaiken keskus 10-vuotisjuhlia vuonna 2025. Vuonna 2026 Kaiken keskus puolestaan täyttää jo 20 vuotta. Se, miten tämä on mahdollista, selviää myös podcastissa.Lisää tietoa Samee Haapan ja Kaiken keskuksen esityksistä, tapahtumista ja julkaisuista löydät osoitteesta http://kaikenkesk.us/ Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jaksojen määrä: 2

Linkki ensimmäiseen jaksoon

Linkki viimeisimpään jaksoon

Postikortti podi

Postikortti podi lähettää nimensä mukaisesti äänimuotoisia "postikortteja" läheisille ja kaikille, joita kiinnostavat vaihto-opinnot Australiassa ja elämä Sydneyssä. Jaksoja tulee postikorttien tapaan ilman ennakkovaroituksia tai tarkkoja aikatauluja täynnä kuulumisia ja hetkiä matkan varrelta! Äänen lisäksi kuvallisia kortteja voit seurata Instagramissa @mikaelaidamaria. Tervetuloa mukaan! 🐨☀️ Music licensed via Epidemic Sound.

Jaksojen määrä: 2

Linkki ensimmäiseen jaksoon

Linkki viimeisimpään jaksoon

Psyykkinen Prioni - Podcast

Mikään ei kuvaa tätä

Jaksojen määrä: 3

Linkki ensimmäiseen jaksoon

Linkki viimeisimpään jaksoon

By Podcast24.fi - Published 3/28/2025

Updated 3/28/2025

Read more

Uusi ja muodikas viikko 12 - 2025 - Podcast24.fi!

Viikon uutta ja trendikästä on selvitetty, tässä on luettelo!

Raha, talous ja politiikka

Tässä podcastissa käsitellään rahaa, taloutta ja politiikkaa.Juontajina Jussi Virkkunen ja/tai Toivo Haimi, asiantuntijoina Jussi Ahokas & Lauri Holappa. Uusi jakso joka toinen viikko.Tue podcastia, tilaa KU: https://ku.fi/tilaa

Jaksojen määrä: 4

Linkki ensimmäiseen jaksoon

Linkki viimeisimpään jaksoon

Ysärin lapset

1990-luvulla suomalaiset teinit joivat alkoholia ennätystahdissa. Nuorison juomisesta oltiin niin huolissaan, että puhuttiin jopa lapsijuopoista. Miksi? Mistä ryyppyputki alkoi, mihin se loppui ja millaisia ajatuksia tuo aika sen ajan nuorissa nyt herättää?Ysärin lapset -audiominisarjan ensimmäisessä jaksossa toimittaja Laura Kangasluoma sukeltaa kosteaan nuoruuteensa Etelä-Pohjanmaalla ja erityisesti Seinäjoen Raviskan nuorisodiskoissa. Sarjan kaksi muuta osaa ovat kuunneltavissa ilmaiseksi Helsingin Sanomien sovelluksesta.

Jaksojen määrä: 2

Linkki ensimmäiseen jaksoon

Linkki viimeisimpään jaksoon

Saksa-podi

Helsingin Sanomien Saksa-podi on kuin saksalainen kantapöytä, jossa käydään läpi tärkeimmät poliittiset käänteet. Helmikuussa edessä on vaalit. Saksa-podi kertoo, miksi saksalaiset haluavat nyt muutosta.Podcastin on toimittanut HS:n Berliinin-kirjeenvaihtaja Suvi Turtiainen. Vieraina on HS:n Saksa-tuntijoita.

Jaksojen määrä: 3

Linkki ensimmäiseen jaksoon

Linkki viimeisimpään jaksoon

Funktio

Mihin tämäkin liittyy, mitä tekemistä näillä on keskenään ja mitä sitten?

Funktio on kerran kuukaudessa ilmestyvä ajankohtaispodcast, jossa puhutaan hämmentävistä, kiusallisista ja tulenaroistakin aiheista. Funktion funktio on lisätä ymmärrystä ja avointa keskustelua, ei olla oikeassa. Kohti kauhistusta ja sen yli! Juontajana Emilia Männynväli.

Instagram: @emiliamannynvali

Jaksojen määrä: 3

Linkki ensimmäiseen jaksoon

Linkki viimeisimpään jaksoon

Scam Inc from The Economist

A sophisticated, predatory, multi-billion dollar industry is emerging from the shadows. It already rivals the size of the illicit drug trade. And it’s about to get bigger and much more powerful. The Economist’s Sue-Lin Wong follows a trail that starts with the collapse of a bank in rural Kansas to uncover a global, underground scam economy built around human trafficking, corruption and money laundering. Can it be stopped?To listen to the full series subscribe to Economist Podcasts+.

Jaksojen määrä: 4

Linkki ensimmäiseen jaksoon

Linkki viimeisimpään jaksoon

Eroottinen lukupiiri

Kaikki Eroottinen lukupiiri -podcastin jaksot löydät podcast- ja äänikirjapalvelu Podimosta. Keittiöstä tuttu Sikke Sumari on heittänyt essun hetkeksi sivuun ja kutsunut koolle Eroottisen lukupiirin. Piirissä Sikke sukeltaa aistikkaisiin kirjoihin. Eroottisessa lukupiirissä luetaan ja analysoidaan eroottisen kirjallisuuden mehukkaimpia pätkiä mielenkiintoisten vieraiden kanssa. Huvittumiselta ei vältytä! Aloita ilmainen kokeilu, jolla voit kuunnella kaikkia Podimon sarjoja ja äänikirjoja 60 päivää maksutta. Rekisteröidy osoitteessa https://podimo.fi/eroottinenlukupiiri.

Jaksojen määrä: 4

Linkki ensimmäiseen jaksoon

Linkki viimeisimpään jaksoon

Äpärä

Podcast kertoo taiteen kautta henkilökohtaisia tarinoita ainakin seksistä, väkivallasta, äärioikeistosta, taiteen poikkeuksellisista ja kokeellisista muodoista, mielenterveydestä ja klubikulttuurista. Podcastissa on äänessä taiteilija, tutkija, taiteellinen johtaja, tuottaja ja dj Samee Haapa. Jokainen jakso kiertyy teeman ympärille. Jaksot ovat löyhästi käsikirjoitettuja, mutta niihin on tarkoituksellisesti luotu tilaa virheille, sivupoluille, harhailulle ja vahingoille. Jokaisen jakson keskiössä on yksi otto ilman editointia. Jakson pituus on aina noin 30 min. Jaksoja julkaistaan noin yksi kuukaudessa vuoden 2025 ajan.Podcast on osa esittävän taiteen ryhmän Kaiken keskus 10-vuotisjuhlia vuonna 2025. Vuonna 2026 Kaiken keskus puolestaan täyttää jo 20 vuotta. Se, miten tämä on mahdollista, selviää myös podcastissa.Lisää tietoa Samee Haapan ja Kaiken keskuksen esityksistä, tapahtumista ja julkaisuista löydät osoitteesta http://kaikenkesk.us/ Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jaksojen määrä: 2

Linkki ensimmäiseen jaksoon

Linkki viimeisimpään jaksoon

Psyykkinen Prioni - Podcast

Mikään ei kuvaa tätä

Jaksojen määrä: 3

Linkki ensimmäiseen jaksoon

Linkki viimeisimpään jaksoon

Seuraava potilas

Mikä mättää Suomen terveydenhuollossa ja miksi? Mistä rahat? Miksi jonot ovat pitkiä? Miten ongelmat voisi ratkaista? Seuraava potilas on uusi terveydenhuoltoa ruotiva podcast, jossa kolme lääkäriä nostaa esiin asiantuntijoiden kanssa suomalaisen terveydenhuollon ongelmia ja kipukohtia ja pyrkii löytämään niihin myös ratkaisuja. Tekemällä Suomelle laajamittaisen terveystarkastuksen Seuraava potilas selvittää onko terveydenhuollon tila romahtamassa, onko asiat vielä pelastettavissa vai kenties oikein hyvin. Ohjelma välttää klikkiotsikot ja yleisen mediahälyn, joka estää näkemästä pintaa ja politikointia syvemmälle. Ohjelman isäntä lääkäri Kari Hevossaari ja vakilääkärivieraat Eetu Salunen ja Heli Salmi pureutuvat aiheisiin vaihtuvien asiantuntijoiden kanssa. Seuraava potilas ilmestyy joka toinen viikko torstaisin.Tuotanto: Tarmo-tuotanto Kustantaja: Duodecim Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jaksojen määrä: 4

Linkki ensimmäiseen jaksoon

Linkki viimeisimpään jaksoon

Postikortti podi

Postikortti podi lähettää nimensä mukaisesti äänimuotoisia "postikortteja" läheisille ja kaikille, joita kiinnostavat vaihto-opinnot Australiassa ja elämä Sydneyssä. Jaksoja tulee postikorttien tapaan ilman ennakkovaroituksia tai tarkkoja aikatauluja täynnä kuulumisia ja hetkiä matkan varrelta! Äänen lisäksi kuvallisia kortteja voit seurata Instagramissa @mikaelaidamaria. Tervetuloa mukaan! 🐨☀️ Music licensed via Epidemic Sound.

Jaksojen määrä: 2

Linkki ensimmäiseen jaksoon

Linkki viimeisimpään jaksoon

By Podcast24.fi - Published 3/21/2025

Updated 3/21/2025

Read more

Kuuntele ja inspiroidu: Kolme herkullista ruokapodcastia

Ruokapodcastit tarjoavat täydellisen tavan yhdistää viihde ja inspiraatio keittiössä.

Olitpa sitten intohimoinen kotikokki, ruokakulttuurin ystävä tai vain kiinnostunut uusista makuelämyksistä, podcastit voivat avata ovia uusiin resepteihin, ruokahistoriaan ja asiantuntijoiden vinkkeihin. Tässä artikkelissa esittelemme kolme suosittua ruokapodcastia – The Sporkful, Gastropod ja Home Cooking – jotka tarjoavat mielenkiintoista kuunneltavaa kaikille ruoan ystäville.

The Sporkful

Kaikki ruoasta puhuvat podcastit eivät ole vakavia tai syvällisiä – jotkut niistä keskittyvät ruokaan puhtaasti viihteen näkökulmasta. The Sporkful on täydellinen esimerkki tästä. Podcastia isännöi Dan Pashman, joka lähestyy ruokaa kevyellä ja humoristisella otteella. Sarja ei keskity vain ruoanlaittoon, vaan ruoka nähdään laajemmassa kontekstissa: miten syömme, millaisia makutottumuksia meillä on ja mikä tekee ruokahetkestä erityisen.

Eräässä jaksossa käsiteltiin myös makeisten merkitystä eri kulttuureissa, ja tässä kohtaa voisi olla paikallaan erillinen jakso Suomesta, sillä jos joku rakastaa karkkeja, niin suomalaiset! Tämän huomaa selvästi vertaamalla eri maiden kauppojen karkkihyllyjä. Jos haluat itse tilata kaikki parhaat karkit edulliseen hintaan, kannattaa suunnat osoitteeseen karkkitukku, ja napata parhaat tarjoukset.

Gastropod

Jos ruoan historia, tiede ja kulttuuri kiinnostavat, Gastropod on ehdoton kuunneltava. Podcastin vetäjät, toimittajat Cynthia Graber ja Nicola Twilley, pureutuvat syvälle ruoan taustoihin yhdistellen kiehtovaa tutkimustietoa, asiantuntijahaastatteluja ja tarinankerrontaa.

Erityistä Gastropodissa on se, että se ei käsittele ruokaa vain reseptien ja makuelämysten kautta, vaan sukeltaa syvemmälle ruoan merkitykseen osana kulttuuria ja kehitystä. Podcast tekee yhteistyötä eri alojen tutkijoiden kanssa ja esittelee kuulijoille faktoja, joita ei välttämättä tulisi ajatelleeksi. Jaksojen aiheisiin liittyy usein kenttätyötä, jossa podcastin tekijät käyvät paikan päällä tutkimassa, miten esimerkiksi leipä on muovannut yhteiskuntia tai miten juustoja on valmistettu kautta aikojen.

Podcast sopii kaikille, jotka haluavat oppia ruoasta pintaa syvemmältä. Se on täydellinen valinta niin ruokaintoilijoille kuin niille, jotka ovat kiinnostuneita historiasta, tieteestä tai yhteiskunnallisista ilmiöistä.

Home Cooking

Joskus ruoanlaitto voi tuntua stressaavalta, etenkin silloin, kun pitäisi keksiä jotain uutta ja inspiroivaa syötävää. Home Cooking on podcast, joka tekee tästä hauskempaa. Podcastia juontavat kokki ja ruokakirjailija Samin Nosrat (tunnettu kirjasta Salt, Fat, Acid, Heat) sekä Hrishikesh Hirway, jotka tarjoavat kuuntelijoilleen rentoa mutta informatiivista keskustelua ruoanlaitosta.

Podcast syntyi koronapandemian aikana, kun ihmiset viettivät entistä enemmän aikaa kotona ja kaipasivat uusia tapoja tehdä ruokaa. Jokaisessa jaksossa käydään läpi kuuntelijoiden kysymyksiä ja annetaan käytännönläheisiä vinkkejä siitä, miten hyödyntää kaapista löytyviä aineksia, mitä tehdä silloin, kun inspiraatio on hukassa, ja kuinka kehittää omaa ruoanlaittotaitoa ilman paineita.

Erityisesti tämä podcast sopii niille, jotka haluavat oppia uusia ruoanlaittotekniikoita rennolla otteella. Isäntien kemia ja lämminhenkinen keskustelu tekevät kuuntelemisesta viihdyttävää, ja vaikka et koskaan kokeilisi mitään heidän jakamiensa vinkkien pohjalta, podcast tarjoaa silti mukavaa kuunneltavaa. Home Cooking muistuttaa, että ruoanlaiton ei tarvitse olla suorittamista, vaan se voi olla hauskaa, luovaa ja palkitsevaa.

By podcast24.fi - Published 3/14/2025

Updated 3/14/2025

Read more

Gämblers Cast: Suomen rohkein rahapelikeskustelu – Miten podcast syntyi ja keitä ovat tekijät?

Gämblers Cast on noussut nopeasti Suomen rohkeimmaksi rahapelikeskusteluksi, jossa suorasanaisuus ja huumori kohtaavat vedonlyönnin ja rahapelimaailman ajankohtaiset aiheet. Podcast ei kaihda kiistanalaisia teemoja, vaan käsittelee rahapelaamista avoimesti ja ilman sensuuria. Juontajien rento, mutta räväkkä keskustelutyyli on tehnyt siitä suositun erityisesti niiden keskuudessa, jotka kaipaavat rehellistä ja viihdyttävää otetta rahapelialaan. Ohjelma on saanut laajaa huomiota niin kuulijoilta kuin mediassa, sillä se rikkoo perinteisiä suomalaisen rahapelikeskustelun rajoja.

Tässä artikkelissa syvennymme Gämblers Castin syntyyn ja siihen, miten podcastista on tullut yksi Suomen puhutuimmista keskusteluohjelmista. Lisäksi esittelemme podcastin keskeiset tekijät – Aleksi Valavuoren, Juha Perälän ja Kalle Palanderin – ja heidän roolinsa ohjelmassa. Tarkastelemme myös podcastin saamaa vastaanottoa, sen herättämiä kohuja sekä sen vaikutusta suomalaisen rahapelikeskustelun tulevaisuuteen. Katso Gämblers Cast Wildzilla ja koe itse, miten suorasukainen keskustelu ja huumori yhdistyvät rahapelaamisen maailmassa ainutlaatuisella tavalla.

Miten Gämblers Cast syntyi?

Gämblers Cast sai alkunsa vuonna 2024, kun Aleksi Valavuori, Juha Perälä ja Kalle Palander päättivät yhdistää voimansa ja luoda podcastin, joka rikkoisi rajoja suomalaisessa rahapelikeskustelussa. Idea syntyi tarpeesta tuoda esiin vedonlyönnin ja rahapelimaailman ilmiöitä suoremmin ja viihdyttävämmin kuin perinteisessä mediassa on totuttu. Kolmikko halusi tarjota keskusteluareenan, jossa ei kierretä vaikeita kysymyksiä eikä sensuroida mielipiteitä, vaan puhutaan rahapelaamisesta rehellisesti ja hauskalla otteella. Podcastin konseptiin vaikutti myös se, että rahapeliala on ollut pitkään mediassa lähinnä sääntelyn ja ongelmapelaamisen näkökulmasta esillä, joten Gämblers Cast halusi tuoda esiin myös pelaamisen viihteellistä puolta.

Ensimmäiset jaksot julkaisivat podcastin suuntaa selkeästi: ohjelmassa puhuttiin vedonlyönnistä, kasinoista ja urheilumaailman tapahtumista huumorilla ja suorapuheisuudella. Podcastin tyyli oli alusta alkaen välitön ja rohkea, mikä erotti sen muista rahapeliaiheisista keskusteluista. Jaksot sisälsivät niin analyysiä vedonlyönnistä kuin vieraiden näkemyksiä rahapelaamisesta, mutta samalla keskustelu oli täynnä huumoria ja rentoa naljailua. Tämä yhdistelmä teki Gämblers Castista nopeasti suositun erityisesti niiden keskuudessa, jotka arvostavat suorasanaista, viihteellistä sisältöä ilman turhaa kiertelyä.

Podcastin tekijät: Keitä ovat Aleksi Valavuori, Juha Perälä ja Kalle Palander?

3.1. Aleksi Valavuori

Aleksi Valavuori on suomalainen urheiluvaikuttaja ja mediapersoona, joka on tullut tunnetuksi rohkeista mielipiteistään ja suorapuheisesta tyylistään. Hänellä on tausta urheilumaailmassa, erityisesti koripallon parissa, sekä laaja kokemus televisiosta ja somekeskusteluista. Valavuori on usein esillä mediassa, niin kannatuksen kuin kritiikin kohteena, ja hän on tunnettu provosoivasta, mutta viihdyttävästä analyysistään.

Gämblers Cast -podcastissa Valavuori toimii yhtenä pääjuontajista, tuoden keskusteluihin asiantuntevan näkökulman urheilusta ja vedonlyönnistä. Hänen suorapuheisuutensa tekee hänestä podcastin kantavan voiman, sillä hän uskaltaa tarttua kiistanalaisiin aiheisiin ja esittää rehellisiä mielipiteitä. Samalla hänen energinen tyylinsä pitää keskustelun dynaamisena ja viihdyttävänä.

3.2. Juha Perälä

Juha Perälä on kokenut radiojuontaja, joka tuli tunnetuksi Aamulypsy-ohjelmasta Radio Suomipopilla. Hänen vahvuutensa on rento ja humoristinen ote, joka tekee hänestä pidetyn viihdepersoonan. Pitkä kokemus radio- ja podcast-maailmassa antaa hänelle kyvyn rakentaa keskusteluista sujuvia ja viihdyttäviä, mikä on keskeistä Gämblers Castin menestykselle.

Podcastissa Perälä toimii keskustelun tasapainottajana, joka keventää tunnelmaa ja tuo humoristisia näkökulmia mukaan. Hänen vahvuutensa on saada muut juontajat ja vieraat rentoutumaan, mikä tekee keskusteluista helposti lähestyttäviä. Samalla hän varmistaa, että rahapelimaailman teemoja käsitellään viihdyttävällä, mutta informatiivisella tavalla.

3.3. Kalle Palander

Kalle Palander on entinen huippu-urheilija ja Suomen menestyneimpiä alppihiihtäjiä, joka on siirtynyt urheilu-uransa jälkeen mediamaailmaan. Hän on tunnettu suorapuheisuudestaan ja sarkastisesta huumoristaan, mikä tekee hänestä erottuvan hahmon suomalaisessa keskustelukulttuurissa.

Palanderin rooli Gämblers Castissa on tuoda keskusteluun urheilullinen näkökulma ja rehellisiä mielipiteitä. Hänen kommenttinsa ovat saaneet sekä kiitosta että kritiikkiä, ja vuonna 2025 hän joutui kohun keskelle podcastissa esittämiensä kommenttien vuoksi, mikä johti hänen erottamiseensa YLE:n kommentaattorin roolista. Tämä osoittaa, kuinka Gämblers Cast ei ole vain viihdettä, vaan sillä on myös vaikutuksia laajemmassa mediakeskustelussa.

Podcastin tyyli ja sisältö

Gämblers Cast tunnetaan avoimesta ja suorasanaisesta tyylistään, jossa rahapelimaailman ilmiöt käsitellään ilman suodatinta. Podcast ei kaihda vaikeita tai kiistanalaisia aiheita, vaan tuo esiin vedonlyönnin ja rahapelaamisen todelliset puolet – niin hyvät kuin huonotkin. Sen keskeinen piirre on roast-kulttuuri, jossa juontajat heittävät toisilleen ja vierailleen humoristisia, mutta usein teräviä kommentteja. Tämä tekee keskusteluista viihdyttäviä ja helposti lähestyttäviä, mutta samalla ne säilyttävät asiapitoisuutensa. Podcastin vieraina on nähty niin urheilu- ja viihdemaailman nimiä kuin vedonlyönnin ammattilaisia, jotka tuovat lisäsyvyyttä keskusteluihin.

Gämblers Cast eroaa muista suomalaisista podcasteista erityisesti seuraavilla tavoilla:

  • Suorapuheisuus: Ei kiertoilmaisuja tai sensuuria – kaikki sanotaan suoraan.
  • Viihdyttävä roast-kulttuuri: Huumori ja naljailu ovat osa jokaisen jakson rakennetta.
  • Ajankohtaisuus: Käsitellään tuoreita urheilu-, vedonlyönti- ja rahapeliaiheita heti niiden noustessa keskusteluun.
  • Monipuoliset vieraat: Mukana on niin vedonlyönnin asiantuntijoita kuin mediavaikuttajiakin.

Tämä yhdistelmä tekee Gämblers Castista ainutlaatuisen suomalaisessa podcast-kentässä ja selittää sen suosion.

Podcastin vaikutus ja vastaanotto

Gämblers Cast on nopeasti kerännyt laajan ja monipuolisen kuuntelijakunnan, johon kuuluu niin vedonlyönnin harrastajia, urheilufaneja kuin viihteellistä keskustelua arvostavia kuuntelijoita. Podcastin suorasukainen tyyli on herättänyt voimakkaita reaktioita mediassa – osa pitää sitä raikkaana ja rohkeana, kun taas toiset kritisoivat sen huumorin rajoja ylittävää otetta. Erityisesti Kalle Palanderin tapaus, jossa hänen kommenttinsa naisurheilijoista johtivat julkiseen kohuun ja hänen erottamiseensa YLE:n kommentaattorina, osoittaa podcastin vaikutusvallan suomalaisessa keskustelukulttuurissa. Kohuista huolimatta Gämblers Cast on onnistunut tuomaan rahapelaamiseen liittyviä aiheita esiin tavalla, joka poikkeaa perinteisestä sääntely- ja ongelmapelaamiskeskeisestä lähestymistavasta. Se on tehnyt suomalaisesta rahapelikeskustelusta avoimempaa ja monipuolisempaa, rikkoen samalla tabuja ja herättäen uusia näkökulmia vedonlyönnin ja viihteen yhdistelmästä.

Yhteenveto

Gämblers Cast on vakiinnuttanut asemansa Suomen mediakentässä podcastina, joka uskaltaa puhua rahapeleistä suoraan ja viihdyttävästi. Se on muuttanut tapaa, jolla vedonlyönnistä ja kasinomaailmasta keskustellaan, tuoden aiheen esille ilman perinteisen median varovaisuutta tai sensuuria. Podcastin suorasukainen tyyli, huumori ja rohkeat mielipiteet ovat tehneet siitä sekä suositun että kiistanalaisen – sen kuuntelijat arvostavat aitoutta ja rehellistä keskustelua, mutta samalla se on herättänyt kritiikkiä ylilyönneistään ja kohuistaan. Juontajien karisma ja podcastin ainutlaatuinen yhdistelmä analyysiä, viihdettä ja roast-kulttuuria ovat keskeisiä syitä sen vetovoimaan. Gämblers Cast ei ole vain podcast, vaan ilmiö, joka on onnistunut tuomaan rahapelikeskusteluun uutta avoimuutta ja särmää.

By podcast24.fi - Published 3/14/2025

Updated 3/14/2025

Read more

Uusi ja muodikas viikko 11 - 2025 - Podcast24.fi!

Viikon uutta ja trendikästä on selvitetty, tässä on luettelo!

Raha, talous ja politiikka

Tässä podcastissa käsitellään rahaa, taloutta ja politiikkaa.Juontajina Jussi Virkkunen ja/tai Toivo Haimi, asiantuntijoina Jussi Ahokas & Lauri Holappa. Uusi jakso joka toinen viikko.Tue podcastia, tilaa KU: https://ku.fi/tilaa

Jaksojen määrä: 3

Linkki ensimmäiseen jaksoon

Linkki viimeisimpään jaksoon

Ysärin lapset

1990-luvulla suomalaiset teinit joivat alkoholia ennätystahdissa. Nuorison juomisesta oltiin niin huolissaan, että puhuttiin jopa lapsijuopoista. Miksi? Mistä ryyppyputki alkoi, mihin se loppui ja millaisia ajatuksia tuo aika sen ajan nuorissa nyt herättää?Ysärin lapset -audiominisarjan ensimmäisessä jaksossa toimittaja Laura Kangasluoma sukeltaa kosteaan nuoruuteensa Etelä-Pohjanmaalla ja erityisesti Seinäjoen Raviskan nuorisodiskoissa. Sarjan kaksi muuta osaa ovat kuunneltavissa ilmaiseksi Helsingin Sanomien sovelluksesta.

Jaksojen määrä: 2

Linkki ensimmäiseen jaksoon

Linkki viimeisimpään jaksoon

Saksa-podi

Helsingin Sanomien Saksa-podi on kuin saksalainen kantapöytä, jossa käydään läpi tärkeimmät poliittiset käänteet. Helmikuussa edessä on vaalit. Saksa-podi kertoo, miksi saksalaiset haluavat nyt muutosta.Podcastin on toimittanut HS:n Berliinin-kirjeenvaihtaja Suvi Turtiainen. Vieraina on HS:n Saksa-tuntijoita.

Jaksojen määrä: 3

Linkki ensimmäiseen jaksoon

Linkki viimeisimpään jaksoon

Keskiyön kaninkolo

Oletko yhä hereillä? Hyvä.Ei ole niin pientä mysteeriä, eikä niin suurtakaan kyllä, etteivätkö Inkeri ja Julia lopulta onnistuisi kaivautumaan sen keskipisteeseen. Tässä podcastissa vastataan kaikkiin niihin kysymyksiin, jotka juolahtavat mieleen kellon tuntiviisarin lähestyessä puoltayötä.Vastaukset eivät tosin aina ole vastauksia lainkaan.

Jaksojen määrä: 5

Linkki ensimmäiseen jaksoon

Linkki viimeisimpään jaksoon

Scam Inc from The Economist

A sophisticated, predatory, multi-billion dollar industry is emerging from the shadows. It already rivals the size of the illicit drug trade. And it’s about to get bigger and much more powerful. The Economist’s Sue-Lin Wong follows a trail that starts with the collapse of a bank in rural Kansas to uncover a global, underground scam economy built around human trafficking, corruption and money laundering. Can it be stopped?To listen to the full series subscribe to Economist Podcasts+.

Jaksojen määrä: 4

Linkki ensimmäiseen jaksoon

Linkki viimeisimpään jaksoon

Äpärä

Podcast kertoo taiteen kautta henkilökohtaisia tarinoita ainakin seksistä, väkivallasta, äärioikeistosta, taiteen poikkeuksellisista ja kokeellisista muodoista, mielenterveydestä ja klubikulttuurista. Podcastissa on äänessä taiteilija, tutkija, taiteellinen johtaja, tuottaja ja dj Samee Haapa. Jokainen jakso kiertyy teeman ympärille. Jaksot ovat löyhästi käsikirjoitettuja, mutta niihin on tarkoituksellisesti luotu tilaa virheille, sivupoluille, harhailulle ja vahingoille. Jokaisen jakson keskiössä on yksi otto ilman editointia. Jakson pituus on aina noin 30 min. Jaksoja julkaistaan noin yksi kuukaudessa vuoden 2025 ajan.Podcast on osa esittävän taiteen ryhmän Kaiken keskus 10-vuotisjuhlia vuonna 2025. Vuonna 2026 Kaiken keskus puolestaan täyttää jo 20 vuotta. Se, miten tämä on mahdollista, selviää myös podcastissa.Lisää tietoa Samee Haapan ja Kaiken keskuksen esityksistä, tapahtumista ja julkaisuista löydät osoitteesta http://kaikenkesk.us/ Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jaksojen määrä: 2

Linkki ensimmäiseen jaksoon

Linkki viimeisimpään jaksoon

Eroottinen lukupiiri

Kaikki Eroottinen lukupiiri -podcastin jaksot löydät podcast- ja äänikirjapalvelu Podimosta. Keittiöstä tuttu Sikke Sumari on heittänyt essun hetkeksi sivuun ja kutsunut koolle Eroottisen lukupiirin. Piirissä Sikke sukeltaa aistikkaisiin kirjoihin. Eroottisessa lukupiirissä luetaan ja analysoidaan eroottisen kirjallisuuden mehukkaimpia pätkiä mielenkiintoisten vieraiden kanssa. Huvittumiselta ei vältytä! Aloita ilmainen kokeilu, jolla voit kuunnella kaikkia Podimon sarjoja ja äänikirjoja 60 päivää maksutta. Rekisteröidy osoitteessa https://podimo.fi/eroottinenlukupiiri.

Jaksojen määrä: 4

Linkki ensimmäiseen jaksoon

Linkki viimeisimpään jaksoon

Psyykkinen Prioni - Podcast

Mikään ei kuvaa tätä

Jaksojen määrä: 3

Linkki ensimmäiseen jaksoon

Linkki viimeisimpään jaksoon

Postikortti podi

Postikortti podi lähettää nimensä mukaisesti äänimuotoisia "postikortteja" läheisille ja kaikille, joita kiinnostavat vaihto-opinnot Australiassa ja elämä Sydneyssä. Jaksoja tulee postikorttien tapaan ilman ennakkovaroituksia tai tarkkoja aikatauluja täynnä kuulumisia ja hetkiä matkan varrelta! Äänen lisäksi kuvallisia kortteja voit seurata Instagramissa @mikaelaidamaria. Tervetuloa mukaan! 🐨☀️ Music licensed via Epidemic Sound.

Jaksojen määrä: 2

Linkki ensimmäiseen jaksoon

Linkki viimeisimpään jaksoon

Funktio

Mihin tämäkin liittyy, mitä tekemistä näillä on keskenään ja mitä sitten? Funktio on kerran kuukaudessa ilmestyvä ajankohtaispodcast, jossa puhutaan hämmentävistä, kiusallisista ja tulenaroistakin aiheista. Funktion funktio on lisätä ymmärrystä ja avointa keskustelua, ei olla oikeassa. Kohti kauhistusta ja sen yli! Juontajana Emilia Männynväli.Instagram: @emiliamannynvaliTunnarin lisenssikoodi: SL6EZ52ZNE1EOIKD

Jaksojen määrä: 2

Linkki ensimmäiseen jaksoon

Linkki viimeisimpään jaksoon

By Podcast24.fi - Published 3/14/2025

Updated 3/14/2025

Read more

Digihumanismin huippukausi: Kasinoteemaiset podcastit kiinnostava tutkimusaihe

Kasinoaiheisten podcastien suosio kasvaa jatkuvasti. Kasinoharrastajat seuraavat uskollisesti niin ulkomaisia kuin kotimaisiakin podcasteja syventääkseen pelikokemustaan. Podcasteista saa vinkkejä uusista nettikasinoista ja peleistä, ja samalla kuulijat pysyvät ajan tasalla kasinomaailman viimeisimmistä innovaatioista.

Kasinopodcastien suosio on huomattu jo akateemisissakin piireissä. Digihumanismi eli digitaalinen humanistinen tutkimus keskittyy juuri podcastien kaltaisiin digitaalisiin viestintäkanaviin ja siihen, mitä ne ihmisille merkitsevät.

Tässä artikkelissa kerromme, mitä digihumanismi oikein on, ja millaisia tutkimusaiheita kasinopodcastit alan tutkijoille tarjoavat. Aloitamme kuitenkin artikkelimme siitä, miksi kasinoaiheisia podcasteja ylipäänsä tehdään ja kuunnellaan.

Podcastit heijastelevat ajankohtaisia ilmiöitä

Kasinomaailmassa mikään ei säily pitkään muuttumattomana. Nettikasinot käyvät keskenään loputonta taistelua asiakkaista, ja pelivalmistajat puolestaan yrittävät jatkuvasti tuoda markkinoille jotain uutta ja ennennäkemätöntä.

Muutamista innovaatioista tulee maailmanlaajuisia ilmiöitä, jotka leviävät kulovalkean tavoin kasinolta toiselle. Muutokset tapahtuvat niin nopeasti, että tavallisen pelaajan on vaikea pysyä perässä.

Esimerkiksi Pay N Play -pelaaminen yleistyi vuoden 2018 tienoilla hämmästyttävän nopeasti. Pitkältä pelitauolta palaavat pelaajat saattoivat hämmästyä huomatessaan tuttujen pelipaikkojen muuttuneen pikakasinoiksi. Seuraava muutos oli minimitalletus 5e kasinoiden hurja lisääntyminen 2020-luvun puolivälissä.

Kasinopodcasteja kuuntelevat pelaajat pysyvät jyvällä kasinotrendeistä ja tietävät kokeilla esimerkiksi uudenlaisia pelejä ensimmäisten joukossa.

Podcasteista on apua etenkin niissä tilanteissa, joissa pelaajalla itsellään ei vielä ole mahdollisuutta testata uutuuksia. Esimerkiksi virtuaalitodellisuutta hyödyntävät pelit eivät laitteiden kalleuden vuoksi vielä ole kaikkien käytettävissä, mutta niistä saa hyvin tietoa podcasteista.

Miksi kasinopodcasteja tehdään?

Useimmat podcastaajat ovat aidosti kiinnostuneita valitsemastaan aiheesta.

Kasinopodcastien tekijät harrastavat itsekin pelaamista ja jakavat mielellään tietoa kuulijoilleen.

On kuitenkin huomattava, että harva tekee podcastia ihan vain rakkaudesta lajiin. Motivaatio voi tulla vaikkapa minimitalletuskasinoiden maksamista kumppanuuspalkkioista.

Ja mikäpä siinä, sillä kulttuurimme on muutenkin läpikotaisin kaupallistunutta.

Mitä on digihumanismi?

Digihumanismi eli digitaalinen humanistinen tutkimus (digital humanities) on 2010-luvulla yleistynyt tutkimusala, joka tuo yhteen digitaalisen tietojenkäsittelyn ja humanistisen näkökulman.

Kyse ei ole täysin uudesta tieteenalasta, sillä vastaavaa tutkimusta on tehty jo aiempina vuosikymmeninä. Tuolloin tutkijat puhuivat digihumanismin sijaan humanistisesta tietojenkäsittelytieteestä ja humanistisesta informatiikasta.

Digihumanismin keskeiset suuntaukset ovat:

  1. Ohjelmointiin ja muuhun tuotannolliseen tekemiseen liittyvä tutkimus (making things)
  2. Digitalisoituneen kulttuurin laajempi ymmärrys (theorizing things)

Vaikka nämä kaksi näkökulmaa eroavatkin toisistaan melko jyrkästi, voi digihumanistista tutkimusta tehdä myös sitoutumatta jompaankumpaan koulukuntaan.

Kasinopodcastit digihumanismin tutkimuskohteena

Digitaalisen humanismin teoreettinen tutkimus voi kohdistua esimerkiksi Facebookin tietyn käyttäjäryhmän keskinäiseen vuorovaikutukseen.

Tutkija voisi perehtyä vaikkapa Facebookin Kasinovoitot-ryhmään, jossa on nyt 3 600 jäsentä.

Tutkimuksessa voitaisiin selvittää, kuinka moni pelaajista:

  1. Valitsee kasinon podcastin perusteella
  2. Pitää omaa podcastia
  3. Siteeraa podcastissaan Facebook-keskusteluja
  4. Markkinoi omaa podcastiaan Facebookissa

Mahdollisia tutkimuskysymyksiä olisi varmasti helppo keksiä lisääkin.

Digihumanismin keskiössä ovat kaikki ihmisille merkitykselliset digitaaliset viestimet ja niissä tapahtuva vuorovaikutus. Pelaajien väliset keskustelut ovat siis tutkijan näkökulmasta erittäin mielenkiintoisia.

Onko digiteknologia tutkimuksen kohde vai väline?

Tutkijat ovat jo vuosia vääntäneet kättä siitä, onko digihumanismi teknologiaa soveltavaa humanistista tutkimusta vai tietojenkäsittelyyn ja ohjelmistosuunnitteluun keskittyvä tieteenala. Onko digitaalinen teknologia tutkimuksen kohde vai ainoastaan sen väline?

Joidenkin mielestä digihumanistin tulee ehdottomasti osata koodata, sillä ilman ohjelmointiosaamista ymmärrys tutkimuskohteesta jää vajavaiseksi.

Toiset taas ovat sitä mieltä, että koodaustaitoa ei välttämättä tarvita. Tällöin tutkimuksen ytimessä ovat tekniikan sijaan humanismin peruskysymykset.

Digihumanismi Suomessa

Anna Haverisen ja Jaakko Suomisen katsausartikkelin mukaan Suomessa tehdään paljon digihumanistista tutkimustyötä:

  • Helsingin yliopisto perusti vuonna 2014 digitaalisten aineistojen professuurin yhteistyössä Kansalliskirjaston kanssa.
  • Oulun yliopiston kielen ja kirjallisuuden tutkijat ovat mukana kansainvälisessä Digital Humanities -verkostossa, ja englantilaisen filologian oppiaineeseen sisältyy digital humanities -opintoja.
  • Åbo Akademin opiskelijat ovat voineet valita digitaalisen humanistisen tutkimuksen sivuaineen vuodesta 2013 lähtien.
  • Turun yliopiston humanistisessa tiedekunnassa on tehty monia digitaalisiin teksteihin ja vuorovaikutukseen liittyviä tutkimushankkeita.

Kansainvälisen yhteistyön lisäksi Suomessa toimi myös oma digital humanities -verkosto.

Suomalainen digihumanismi suhtautuu avoimesti erilaisiin näkökulmiin, ja tutkijat saavat valita tutkimusaiheensa vapaasti.

Yhteenveto

Menestyvät kasinopodcastit käsittelevät kasinomaailman ajankohtaisia ilmiöitä. Kuuntelijat saavat tietoa viimeisimmistä kasinotrendeistä, peliuutuuksista ja uusista kasinoista.

Podcastaajat ovat usein intohimoisia peliharrastajia, mutta heillä voi olla myös kaupallisia motiiveja. Esimerkiksi kasinoilta saatavat kumppanuuspalkkiot saattavat kannustaa jatkamaan podcastin tekemistä.

Kasinopodcastit kiinnostavat myös tieteentekijöitä. Digihumanismi eli digitaalinen humanismi tutkii digitaalista tietojenkäsittelyä humanismin näkökulmasta. Tutkimusaiheeksi sopivat esimerkiksi netin pelaajayhteisöjen sisäinen vuorovaikutus tai kasinopodcastien merkitys kasinoharrastajille.

Digihumanismin tutkijat jakautuvat kahteen leiriin sen perusteella, onko digiteknologia heille tutkimuksen kohde vai väline. Suomessa tutkijoiden ei tarvitse sitoutua kumpaankaan suuntaukseen, vaan tutkimusta tehdään avoimesti eri näkökulmista.


By podcast24.fi - Published 3/10/2025

Updated 3/10/2025

Read more

Näin teet arjesta kiinnostavampaa – 10 tapaa hyödyntää podcasteja

Podcastit ovat viimeisten vuosien aikana vallanneet yhä useamman suomalaisen arjen. Podcastit tarjoavat uudenlaista viihdettä, ja niiden aihealueet kattavat nykyään lähes jokaisen mahdollisen osa-alueen.

Podcastit sopivat lähes mihin tahansa hetkeen – voit kuunnella niitä esimerkiksi aamukahvin äärellä, töihin matkatessa tai treenaamisen ohessa. Äänisisältö mahdollistaa myös uusien asioiden oppimisen ja rentoutumisen ilman, että tarvitsee tuijottaa ruutua. 

Tässä artikkelissa käymme läpi 10 tapaa, joilla voit hyödyntää podcasteja erilaisissa tilanteissa. Podcastit voivat tuoda arkeen täysin uutta sisältöä.

#1 Aamurutiinit uudelle tasolle – Starttaa päivä inspiroivalla podcastilla

Onnistuneesti alkanut aamu määrittää pitkälti koko päivän kulun. Monille ensimmäinen tunti ratkaisee, minkälaista energiaa päivään on luvassa. 

Podcastit tarjoavat aamuihin virtaa positiivisella tavalla ilman ylimääräistä vaivaa. Aamu starttaa hyvin, kun korviin kantautuu inspiroivaa keskustelua tai motivoivia tarinoita. Ajatukset lähtevät kuin luonnostaan kohti positiivisia sfäärejä.

Monet kuuntelevat aamuisin ajankohtaisia asioita käsitteleviä podcasteja. Jotkut seuraavat aktiivisesti myös viihdemaailman trendejä, esimerkiksi top 10 nettikasinot -listauksia tai julkkisten aikaansaannoksia. 

Kun aamun aloittaa positiivista sisältöä kuuntelemalla, koko päivä tuntuu sujuvammalta ja saat myös kohdistettua keskittymisen olennaisiin asioihin.

#2 Työmatkoihin viihdettä – Kuuntele tarinoita ja ajankohtaisia aiheita

Työmatkat voivat tuntua hukkaan heitetyltä ajalta, jos bussikyydin aikana esimerkiksi skrollataan puhelinta täyttäen aivot turhanpäiväisillä asioilla. Podcastit voivat muuttaa työmatkat hyödyllisiksi hetkiksi. 

Lyhyet uutiskoosteet pitävät ajan tasalla päivän tapahtumista, kun taas pidemmät tarinalliset podcastit voivat tehdä työmatkasta viihdyttävämpää. 

Jotkut kuuntelevat myös inspiroivia podcasteja, jotka täyttävät aivot järkevillä asioilla. Kevyt huumori voi myös pelastaa työmatkan, kuten myös viihde ja peliaiheiset podcastit – esimerkiksi uusimmat nettikasinot -aihe tai videopelaamiseen liittyvät podcastit voivat antaa osviittaa siihen, miten työpäivän jälkeinen aika kulutetaan. Niin podcasteja, kuin kasinoitakin julkaistaan siihen tahtiin, että perässä on vaikea pysyä

Kun työmatka käytetään mielenkiintoisen sisällön kuluttamiseen, aika kuluu nopeammin ja ruuhkaisessa bussissa istuminen ei tunnukaan enää turhauttavalta. 

#3 Treenaamiseen intoa – Podcastit lenkillä tai kuntosalilla

Tiesitkö, että podcastien kuuntelu sopii erinomaisesti liikunnan oheen? Podcastien kuunteleminen voi tuoda treenaamiseen intoa siinä missä musiikkikin.

Musiikki antaa energiaa, mutta podcastit voivat saada salilla tai lenkillä vietetyn ajan kulumaan kuin siivillä. Podcastit sopivat erityisesti pitkiin lenkkeihin tai yksitoikkoisiin salitreeneihin. Podcastin valinta riippuu siis treenaamisen tyylistä. 

Jos musiikin kuuntelu tökkiin, energiset keskustelut ja motivoivat tarinat voivat tuoda treenaamiseen uudenlaista ulottuvuutta. Myös rauhalliset aiheet sopivat treenaamiseen. Rauhallisia podcasteja voidaan kuunnella esimerkiksi venyttelyn tai muun kehonhuollon parissa. 

#4 Rentoudu ja vähennä stressiä – Mindfulnessia ja kevyttä viihdettä

Jos arki tuntuu kiireiseltä, rentoutuminen saattaa yllättäen unohtua. Rentoutuminen on yleisen hyvinvoinnin kannalta ensiarvoisen tärkeää – ja podcastit toimivat erinomaisesti paitsi rentoutumiseen myös stressin lievittämiseen.

Monet kiireiset saattavat kuluttaa luppoaikansa puhelinta tuijottaessa. Puhelimen selailu ei todellisuudessa ole rentouttavaa, erityisesti jos kulutat ajan someen tai Tiktok-videoiden selailuun. Podcastit tarjoavat tavan rentoutua ilman ruutua. 

Voit esimerkiksi harkita kuunneltavaksi meditaatioon liittyviä podcasteja, jotka auttavat sekä kehoa että mieltä rauhoittumaan. Päivän kiireet unohtuvat varmasti. 

Kevyt viihde sopii myös rentoutumiseen ja stressin vähentämiseen. Huumorintäyteinen podcast tai hauska keskusteluohjelma tarjoaa mukaansatempaavaa sisältöä korville, eikä aivojen tarvitse analysoida asioita liian syvällisesti. 

#5 Opi uutta – Hyödynnä podcasteja itsensä kehittämiseen

Lukeminen on tunnetusti erinomainen keino oppia uusia asioita, mutta niin on myös podcastien kuuntelu. Podcastit mahdollistavat uuden tiedon oppimisen missä ja milloin tahansa – eikä mukana tarvitse kantaa kirjaa. 

Puhelin kuitenkin on aina mukana. Toisin kuin kirjat tai videot, podcastit eivät vaadi sinulta muuta kuin kuuloaistin hyödyntämistä.

Podcastien maailmasta löytyy valtavasti erilaista sisältöä useista aihealueista. Historia, psykologia, talous ja teknologia ovat vain pieni osa podcastien teemoista. 

Lisäksi podcasteja voi hyödyntää uusien kielten oppimiseen, jos valitset suomenkielisen sisällön sijasta esimerkiksi englanninkielistä sisältöä.

#6 Löydä uutta inspiraatiota uralle tai yrittäjyyteen

Podcast-valikoimista löytyy paljon menestyneiden ihmisten tarinoita ja asiantuntijoiden vinkkejä erilaisiin aiheisiin. Tällaisia podcasteja kuuntelemalla saat mahdollisuuden kuunnella alan huipputekijöitä. Voit oppia heiltä jotain uutta, mikä voi antaa uutta inspiraatiota uralle tai yrittäjyyteen.

Monet podcastit käsittelevät yrittäjyyttä, urakehitystä ja henkilökohtaista kasvua. Voit kuulla neuvoja liittyen esimerkiksi verkostoitumiseen, rahan käyttöön tai liiketoiminnan ideoimiseen ja toteutukseen. 

Kun korvat altistaa inspiroivalle sisällölle säännöllisesti, motivaatio kasvaa ja uudet ideat lähtevät luontaisesti kehittymään – samaan tyyliin kuin kirjoja lukemalla. 

#7 Kotitöihin puhtia – Anna äänen auttaa arjen askareiden parissa

Kun takana on raskas 8-tuntinen työpäivä, kotitöiden hoitaminen ei yleensä ole ensimmäinen houkutteleva asia kotiin saapuessa. Kotityöt on kuitenkin tehtävä, ja podcastien kuuntelu voi tehdä kotitöiden tekemisestä miellyttävämpää. 

Kun siivoamisen tai pyykkäämisen lomassa kuunnellaan mielenkiintoisia keskusteluja tai mukaansatempaavaa tarinaa, tylsät hommat hoituvat huomaamatta.

Monet valitsevat kotitöiden oheen kevyitä tai viihdyttäviä podcasteja, mutta asiasisältö ja inspiroivat tarinat sopivat myös erinomaisesti kotitöihin. 

Kotitöihin ryhtyminen ei myöskään tunnu niin pahalta, jos asennoidut siihen, että saat kuunnella jotain mielenkiintoista.

#8 Uppoudu viihteeseen – Rikostarinoita, huumoria ja kulttuuria

Podcastien aihealueet eivät ole pelkästään asiasisältöä tai inspiroivia tarinoita. Aihealueista löytyy myös fiktiota ja tarinoita oikeista tapahtumista. Viihdeaiheiset podcastit sisältävät laajan kirjon erilaisia genrejä, esimerkiksi näitä:

  • True crime ja rikosmysteerit – tositarinoita rikoksista
  • Huumoripodcastit – koomikoiden keskusteluja
  • Pop-kulttuuri ja viihdeuutiset – elokuviin, sarjoihin tai julkkiksiin liittyvät podcastit
  • Fiktiiviset tarinapodcastit – mukaansatempaavia fiktiivisiä kertomuksia
  • Musiikki ja taide – perehtymistä artistien uraan tai taiteen maailmaan

Viihdeaiheiset podcastit sopivat monenlaisiin tilanteisiin. Esimerkiksi ilta on hyvää aikaa viihteen kuuntelemiseen, sillä aivoja ei tarvitse enää täyttää itseään kehittävillä aiheilla. 

#9 Syvennä ihmissuhteita – Jaa suosikkipodcastisi ystävien kanssa

Podcastien kuuntelu on mukavaa puuhaa yksin, mutta niistä opittujen tietojen jakaminen voi lähentää ihmissuhteita. Tietyt podcastit voivat olla myös erinomaisia jäänmurtajia keskustelun avaamiseen liittyen. 

Kun jaat mielenkiintoisen podcast-jakson ystävän tai perheenjäsenen kanssa, siitä syntyy varmasti uusia keskustelunaiheita ja jaettuja kokemuksia. Joskus on myös hyvä kuunnella samaa podcastia jonkun kanssa samaa aikaan, jolloin kaverin kanssa on mukavaa analysoida podcastissa käsiteltyjä asioita.

#10 Opi eri kulttuureista – Matkailuaiheiset podcastit avartavat maailmaa

Maailman tutkiminen ei aina edellytä lentolippua tai näköaistia. Matkailuaiheiset podcastit tarjoavat mahdollisuuden oppia toisista kulttuureista siinä missä videoidenkin katselu. Reissaaminen on toki paras tapa avartaa maailmaa, mutta reissuaiheisten podcastien kuuntelu herättää myös matkailun mielenkiintoa. 

Matka-aiheisissa podcasteissa käsitellään esimerkiksi reissaajien kokemuksia, ruokakulttuuria tai jonkun maan paikallisia tapoja. Voit saada inspiraatioita seuraavaa reissukohdetta ajatellen tai voit muuten vain nauttia ja kokea olevasi vieraassa kulttuurissa. 

Podcasteista voi myös saada tietoa, mitä ei välttämättä löydä perinteisistä matkailuohjelmista tai -oppaista.

Yhteenveto

Podcastit tarjoavat loputtomasti mahdollisuuksia. Arjesta voidaan tehdä kiinnostavampaa, kun siihen sisällytetään podcasteja mielenkiintoisista aiheista. Aihealueita on tarjolla lähes jokaisesta mahdollisesta asiasta, joten jokaiselle löytyy varmasti mielenkiintoista kuunneltavaa.

Podcastien kuuntelu sopii melkein mihin tahansa hetkeen – voit kuunnella podcasteja esimerkiksi aamuaskareiden parissa, autoillessa, liikkuessa tai rentoutuessa. Podcastien hienous piilee siinä, että sinun ei tarvitse tuijottaa ruutua tai käyttää käsiä – riittää, kun käytössä on joko kaiuttimet tai kuulokkeet.

By podcast24.fi - Published 3/4/2025

Updated 3/6/2025

Read more

Miten käynnistää pelipodcast

Tänä päivänä vain harvat voivat väittää etteivät tietäisi mitä podcastit ovat. Niiden suosio on viime vuosina kasvanut melkoiseen tahtiin ja niille riittää kuuntelijoita valtavasti. Suomessakin suositun Podimon kuuntelijakanta on esimerkiksi vuonna 2024 ollut tuplasti enemmän kuin 2023. 

Mielipiteitä ja mielenkiinnon aiheita on valtavasti ja podcast on loistava tapa tuoda tällaisia esille. Pelaaminen on yksi suosituimmista harrastuksista ja tänä päivänä erilaisia pelipodcasteja ja striimaussivustoja löytyy paljon. Aihe on mielenkiintoinen ja sitä on helppo rajata omien mieltymyksien mukaan. Seuraavaksi tutustutaankin tarkemmin miten käynnistää pelipodcast. 

Podcastin ideaa kannattaa rajata

Pelimaailmaan mahtuu valtavasti asiaa aina laitteista itse peleihin ja sen takia onkin tärkeää rajata omaa aihetta sopivasti. Periaatteessa podcastin voi aloittaa mistä tahansa ja muuttaa jaksoja viikottain. Mutta vetoaako kuuntelijaan toisaalta se, jos ensimmäinen jakso käsittelee Grand Theft Auto -pelisarjaa ja toisessa jaksossa puhutaan The Simsistä? On todennäköistä, että kuuntelija ei jaksa pysytellä kanavalla enää kolmannen jakson aikana ellei kiinnostusta löydy näihin kaikkiin peleihin. 

Aiheen voi rajata esimerkiksi tietynlaisiin peleihin, kuten keskittyä rooli-tai strategiapeleihin ja niihin liittyviin uutisiin ja julkaisuihin. Halutessaan tätä voi tarkentaa vielä laitteella, eli keskittyy ainoastaan esimerkiksi pelattaviin roolipeleihin tietokoneella. Jos on innokas rahapelien ystävä, voi käynnistää nettikasinoita käsittelevään podcastiin ja esitellä muun muassa parhaat kasinobonukset.

Podcastista voi tehdä keskusteluohjelman, joissa käydään läpi uusimpia pelijulkaisuja tai e-urheilun kilpailuja. Pelimaailmassa yksi mainio vaihtoehto on videopodcast, jotka tallennetaan ihan ensin videolla tai suoratoistona ja muokataan vasta myöhemmin sopivasti podcastiksi. 

Podcasteja on tänä päivänä miljoonia ympäri maailmaa ja jo valtava määrä Suomessakin, siksi aiheen miettiminen on tärkeä prosessi. Monista tutuista aiheista on jo olemassa podcasteja, joten on hyvä miettiä keinoja erottautua massasta. Toisaalta, jos suhtautuu hyvin intohimoisesti omaan aiheeseen, sekin voi hyvällä suunnitelulla saada mukavan kuuntelijakunnan.

Ideoinnissa kannattaa ottaa huomioon myös kohderyhmä

Aiheessa ja ylipäätään podcastin suunnittelussa on hyvä ottaa huomioon kohderyhmä, sillä onhan kuuntelijat yksi tärkeimmistä asioista. Podcastit toki ovat vähän sellaisia, että niihin ei voi ketään pakottaa kuuntelijaksi eli niistä joko kiinnostutaan tai ei. 

Kannattaa pohtia millaisia tarinoita kuuntelijat haluavat kuulla, jotta ne koukuttavat kuuntelemaan podcastia myös jatkossa. Erilaisten tunnetilojen esille tuominen on hyvä vaihtoehto, sillä kuuntelijat voivat siten samaistua tarinoihin, kun niissä on mukana vaikkapa uteliaisuutta, iloa tai mielenkiintoa.

Ideoinnissa on hyvä ottaa myös huomioon teetkö podcastia yksin vai yhdessä. Kahden ihmisen välinen keskuslu voi luoda paremman dynamiikan ja tehdä lähetyksestä mielenkiintoisemman. Halutessaan jaksoihin voi kutsua vieraitakin mukaan keskustelemaan pelaamiseen liittyvistä aiheista. 

Nimi ja visuaalinen ilme selkeytyy ideoinnin myötä

Selkeän ideoinnin myötä on helppo keskittyä podcastin nimeen ja visuaaliseen ilmeeseen. Useilla kanavilla kuva ja podcastin nimi ovat ensimmäiset asiat, joita kuuntelija näkee, joten niihin kannattaa panostaa. Nimen on hyvä olla sellainen, joka liittyy aiheeseen ja antaa mahdollisesti liikkumavaraa myös muihin aiheisiin. Visuaalinen ilme puolestaan tukee aihetta ja nimeä. 

Äänen laatuun ja laitteisiin panostaminen

Podcastin aloittamisen ei tarvitse olla kallista, sillä nollabudjetilla tai hyvinkin edulliseen hintaan pääsee jo näppärästi alkuun. Hyvään alkuun pääsee jo seuraavilla asioilla: 

  • Mikrofoni
  • Äänityspaikka ilman melua
  • Tietokone
  • Äänenkäsittelyohjelma viimeistelyyn

Podcastiin tarvitsee vähintään yhden mikrofonin. Lisänä on hyvä olla pop-suodatin, joka parantaa mikrofonin äänenlaatua sekä kuulokkeet, jotka voi yhdistää kätevästi mikrofoniin. Toki, jos haluaa aloittaa podcastin tekemisen nollabudjetilla, voi äänittämisen hoitaa omalla puhelimella.

Podcastin tekemiseen kannattaa valita paikka, jonka taustalta ei kuulu häiritsevää meteliä. Parhaimmillaan tila on sellainen, jossa seinien kaikua voi myös pehmentää. Omassa kodissa auttavat jo paljon esimerkiksi paksut matot ja verhot. 

Tietokoneen ja äänenkäsittelyn osalta laitteiden ei tarvitse olla erityisen kalliita. Aivan perusmallinen tietokone kelpaa mainiosti ja äänenkäsittelyohjelmia puolestaan saa ilmaiseksi. 

Kuuntelukanavan valitseminen

Podcastin suunnittelussa tulee huomioida millä kanavalla aikoo podcastiaan tehdä ja tänä päivänä vaihtoehtojakin riittää. Monet käyttävät SoundCloudia podcastien jakamiseen, mutta Suomessa käytössä on esimerkiksi Spotify ja Supla. Etenkin Spotifyn hyvä puoli on, että se ottaa vastaan kaiken sisällön ja kuuntelijoitakin on mukava määrä. 

Muita hyviä vaihtoehtoja voivat olla Apple Podcast, RedCircle, Blubrry ja Google Podcast. Julkaisualustaa miettiessä on hyvä tutkia eri vaihtoehtoja ja kiinnittää erityistä huomiota hintoihin sekä siihen mitä kaikkea palvelu mahdollistaa. 

Podcastin tekeminen

Alkuun oman podcastin luominen voi tuntua haastavalta tai jopa pelottavaltakin. Mutta hyvällä suunnitelulla pääsee kunnolla alkuun ja moni huomaakin, että se on loppujen lopuksi helppo ja kiinnostava tapa tuoda mielipiteitä esille ja mahdollisesti jopa ansaita lisätuloja. 

By podcast24.fi - Published 2/28/2025

Updated 2/28/2025

Read more

1 / 15