Miksi pelipodcastit ovat niin suosittuja?

Erilaiset podcastit ovat nousseet suosioon viime vuosien aikana melkoisella vauhdilla ja yhä useampi on kuunnellut vähintään yhtä podcastia. Niitä voidaan luoda eri aiheista, mikä nyt ketäkin sattuu kiinnostamaan ja mistä voidaan saada kiinnostavia keskusteluja aikaiseksi. Peleihin liittyvät podcastit ovat alkaneet nousta yhä enemmän suosioon muiden rinnalla, mutta mikä on syy niiden suosioon?

Podcasteja on tänä päivänä todella paljon eri aiheista eikä niiden suosio tunnu millään hiipuvan. Niille, jotka saattavat vielä ihmetellä mitä podcast tarkoittaa, niin kyseessä on äänitallenne, jota julkaistaan verkossa. Tavallaan niitä voisi verrata radio-ohjelmiin, vaikkei niitä radiokanavilla julkaistakaan.

Podcasteja ladataan verkkoon, josta monet kuuntelijat voivat käydä ne lataamassa omalle laitteelle tai kuunnella suoraan podcastin verkkosivuilta. Erityisesti älylaitteille on tarjolla valtava määrä podcast-sovelluksia ja suurin osa niistä on myös ilmaisia. Esimerkiksi Spotify on yksi taho, josta löytyy valtavasti erilaisia podcasteja kuunneltavaksi.

Podcastien suosion selitys

Syitä podcastien suosiolle voi olla moniakin, mutta yksi ehkä tärkeimmistä on, että niitä voi kuunnella juuri silloin kun itselle sopii. Ne voi helposti ajoittaa omaan päivärytmiin. Osa tykkää kuunnella niitä muuten vain kotisohvalta, toiset lähtevät ulos kävelemään samalla kun kuuntelevat mielenkiintoisia podcasteja ja toiset saattavat käyttää työmatkansa podcastien kuuntelemiseen.

Pelipodcastien suosio kasvussa

Podcastien suosion syitä ei välttämättä pysty täysin erottelemaan aiheesta riippuen, sillä niiden kuunteluun pätevät aina lähinnä samat syyt olipa aihe sitten mitä tahansa. Mutta pelipodcastien suosio on silti kasvanut sen verran selkeästi, että päätimme katsastaa vähän tarkemmin mistä on kyse ja mikä voisi niiden suosiota selittää.

Pelaaminen on ollut yksi suosituimpia ajanviettotapoja jo pitkään. Erilaiset konsolipelit sekä rahapelit, joita moni verkossa toimiva casino tarjoaa, ovat nousseet valtaisaan suosioon. Koska pelaamisesta on tullut niin suosittua, ei ole ihme, että siitä on alettu tehdä myös podcasteja.

Podcasteja löytyy tänä päivänä todella monista aiheista ja usein niiden tarkoituksena on antaa lisätietoja ja vinkkejä kuuntelijalle jostain tietystä aiheesta. Pelipodcastit luonnollisesti sisältävät kaikkea mahdollista pelaamiseen liittyen, oli se sitten uusimpia uutisia tai peliarvosteluja, analyyseja tietystä lajista tai huippupelaajien haastatteluja. Erilaisia pelilajeja on paljon ja tämä tarkoittaa, että podcastejakin on erilaisia. Esimerkiksi e-urheilu on saanut ihan omia podcasteja, joissa lajiin paneudutaan syvemmin. Ne tarjoavat sisäpiiritietoa ja keskusteluja niin kilpailijoille kuin harrastelijoillekin.

Peliala on kasvanut niin paljon, että tietyllä tapaa on jopa luonnollista, että podcasteista on tullut yksi alan tärkeä väline, joka tarjoaa tietoa enemmän. Pelipodcastien tarkoituksena on vastata peliyhteisön mieltymyksiin ja erilaisiin etuihin. Ne voivat hyödyttää rentoa pelaajaa tai niitä, jotka pelaavat ihan vakavissaan enemmän. Podcastien avulla pelaajille voidaan tuoda entistä paremmin tietoa alan uutisista, uusista teknologioista alalla sekä erilaisista trendeistä ja peleistä.

Pelipodcastit ovat myös omanlaisensa tapa kasvattaa pelaajien yhteisöllisyyttä ja tarjota siten oma yhteinen tila, jossa ihmiset voivat kokoontua yhdessä intohimonsa äärelle. Yhdessä asiantuntijoiden kanssa voidaan luoda virtuaalinen kokoontumispaikka, jossa luodaan mahdollisuus käydä keskustelua pelialasta ja kaikkeen siihen liittyvästä sekä samalla pysyä ajan hermolla kaikesta pelimaailmassa tapahtuvasta.

Kaikki yllä oleva oikeastaan täsmää mihin tahansa aiheeseen podcasteissa, sillä niiden perimmäinen tarkoitus on tuoda lisätietoja tietystä aiheesta niille, jotka ovat siitä erityisen kiinnostuneita. Esille voi helposti tulla sellaisia mielenkiintoisia asioita, joita ei välttämättä alan lehdissä mainita ja samalla kuullaan useiden eri ihmisten omia mielipiteitä, joista voi helposti saada inspiraatiota.

 

Podcastien suosio jatkuu tulevaisuudessakin

Puhuttiinpa sitten pelipodcasteista tai podcasteista ihan yleisesti, niin uskomme, että niiden suosio tulee jatkumaan tulevaisuudessakin. Ne ovat hyödyllisiä välineitä tietyistä aiheista kiinnostuneille ja tarjoaa omanlaista yhteisöllisyyttä aiheesta kiinnostuneiden kesken.

By podcast24.fi - Published 2024-03-06

Updated 2024-03-06