Uusi ja muodikas viikko 43 - 2023 - Podcast24.fi!

Viikon uutta ja trendikästä on selvitetty, tässä on luettelo!

Lampelointia

Lampelointia-podcastissa kirjailija ja suomirapin pioneeri Seppo “Kale” Lampela (ent. Steen1) ja hänen 20-vuotias tyttärensä Jada Lampela nostalgisoivat elettyä elämää ja tarjoavat kuuntelijalle ainutlaatuisen mahdollisuuden tarkastella maailmaa kahden eri sukupolven näkökulmasta. Tässä kahdesti kuukaudessa ilmestyvässä ohjelmassa on täydellinen vapaus - sisältö ei siis sovellu tosikoille. Oheismateriaalia löydät @lampelointiapodcastin Instagramista.

Jaksojen määrä: 5

Linkki ensimmäiseen jaksoon

Linkki viimeisimpään jaksoon

Alustojen valta

Alustojen valta -podcast syväluotaa Googlen, Facebookin ja Amazonin kaltaisten digijättien valtaa ja kysyy, mitä sille pitäisi tehdä. Kriittinen keskustelu digijättien vallasta on äärimmäisen ajankohtaista tilanteessa, jossa digitaalisen alustatalouden pelisäännöt ovat nousseet 2020-luvun eurooppalaisen politiikan avainkysymykseksi. Suomessa aiheesta keskustellaan liian vähän, ja tätä aukkoa Alustojen valta syntyi paikkaamaan. Podcast kytkeytyy tutkimushankkeeseen, jota maailmanpolitiikan yliopistonlehtori Matti Ylönen vetää Helsingin yliopistossa ja jota rahoittaa Helsingin Sanomain säätiö.

Jaksojen määrä: 4

Linkki ensimmäiseen jaksoon

Linkki viimeisimpään jaksoon

Täydellinen pako

Voiko Suomessa elää vapaata ja onnellista elämää, jos on muualla tuomittu kylmäverisestä palkkamurhasta? Huippusalaisessa juttuhankkeessaan HS:n toimittajat jäljittivät vankikarkurin vantaalaiseen lähiöön. Neliosainen podcast sisältää ennen julkaisematonta materiaalia vuoden kiinnostavimmasta tutkivan journalismin hankkeesta. Kaikki jaksot ovat kuunneltavissa heti HS:n sovelluksen podcastit-osiossa. Lue lisää osoitteesta hs.fi/täydellinenpako.

Jaksojen määrä: 5

Linkki ensimmäiseen jaksoon

Linkki viimeisimpään jaksoon

Pekka Haaviston tilannehuone

Maailmalla, Suomessa, elämässä – aina on jossain tilanne päällä. Tilannehuoneessa käsitellään niin globaaleja kuin arkisia kysymyksiä asiantuntijoiden kanssa. Pekan vieraaksi saapuu ihmisiä, jotka valottavat politiikan, tieteen, taiteen ja elämän eri osa-alueita.

Jaksojen määrä: 3

Linkki ensimmäiseen jaksoon

Linkki viimeisimpään jaksoon

Neurokirjottu työelämä

Kaksi naista, ADHD ja halu muuttaa työelämää. Podcastin tavoitteena on lisätä keskustelua eri näkökulmista, avartaa ymmärrystä sekä tarjota keinoja, jotta työelämässä kaikilla on mahdollisuus olla parhaimmillaan ja hyväksytty aitona itsenään. Sitä on Neurokirjottu työelämä.Meidät löytää instagramista @neurokirjottutyoelama

Jaksojen määrä: 3

Linkki ensimmäiseen jaksoon

Linkki viimeisimpään jaksoon

Liian vilkas valtiolle

Julkishallinnon kehittämistä säätelee aimo annos erilaisia rajoittavia tekijöitä, sekä pilkahdus politiikkaa. Viime aikoina erityisesti ICT-maailman nopea kehitystahti ja vahvasti säädelty julkinen sektori ovat olleet törmäyskurssilla. Liian vilkas valtiolle -podcastissa käsitellään yhdessä sekä julkisen että yksityissektorin asiantuntijoiden kanssa sitä, miten yhteensovittaa hurjalla vauhdilla etenevä IT-ala hieman hitaammin kääntyvän julkisensektorin kanssa. Teknisen jargonin sijasta podcast pyrkii lisäämään kuulijoiden tietoisuutta ja tarjoamaan käytännön vinkkejä kehittämiseen.

Jaksojen määrä: 4

Linkki ensimmäiseen jaksoon

Linkki viimeisimpään jaksoon

Autoradio

Autoilu on sekoitus järkeä ja tunnetta. Niin myös Autoradio, Iltalehden autotoimituksen podcast kaikille, ketkä rakastavat autoja tai haluavat vain varmistaa, että tekevät autoilunsa kanssa järkeviä ratkaisuja.

Jaksojen määrä: 5

Linkki ensimmäiseen jaksoon

Linkki viimeisimpään jaksoon

Sohvapurjehtijat

Tervetuloa mukaan maailmanympäripurjehdukselle Juhan ja Mikon sohvalle!Tässä podcastissa seurataan Ocean Globe Race -maailmanymäripurjehduskisaa alusta loppuun saakka. Kisa alkoi 10.9 Englannin Southamptonista ja se vie 14 venekuntaa maailman ympäri neljän etapin kautta. Ocaen Globe Race eli OGR on legendaarisen Whitbread Around The World -maailmanympäripurjehduskilpailun 50-vuotisjuhlakilpailu. Ideana on purjehtia retro-hengessä Whitbreadin kulta-ajan aikasilla veneillä ja sen aikaisella teknologialla maailman ympäri. Navidointi hoidetaan siis sekstantilla ja säätiedotukset otetaan vastaan sääfaksilla. Hurja seikkailu luvassa! Erityisen kiinnostavan OGR:stä tekee se, että mukana on kaksi suomalaista venettä: Tapio Lehtisen kipparoima Galiana With Secure ja Jussi Paavosepän luotsaama Spirit of Helsinki. Sohvapurjehtijat lähettävät päivityksiä muutaman viikon välein kisan edistymisestä, taustatarinoita kisaan osallistuvista veneistä ja tiimeistä, analyyseja veneiden reitti- ja purjevalinnoista sekä haastatteluja kilpailijoilta. Luvassa hurjia tarinoita purjehduksen kultakaudelta! Lähde mukaan seikkailuun, jossa moderni teknologia jätetään kotiin ja luotetaan vanhan ajan navigointivälineisiin. Takaisin Southamptoniin veneet ehtivät vasta vuoden 2024 huhti- tai toukokuussa, joten tässä on hyvin aikaa hypätä meidän mukaan sohvalle ja purjehtimaan maailman ympäri.Sohvapurjehtijat instassa: https://www.instagram.com/sohvapurjehtijat/Ocean Globe Race: https://oceangloberace.com/

Jaksojen määrä: 5

Linkki ensimmäiseen jaksoon

Linkki viimeisimpään jaksoon

Heimsökt

Heimsökt är en fiktionell skräckpodcast där varje avsnitt innehåller en fristående skräckhistoria. Poddens utspelar sig i Österbotten och besöker platser som Vörå, Larsmo, Jakobstad, och Vasa. Heimsökt görs av Amanda Sandvik för Vasabladet och Österbottens tidning.

Jaksojen määrä: 2

Linkki ensimmäiseen jaksoon

Linkki viimeisimpään jaksoon

Sanne & Sebbe

Följ med på en resa genom tankeväckande avsnitt, var och en centrerad kring ett specifikt tema samtidigt som den utforskar vardaglig skönhet och livets konflikter. Genom kraften i dialogen kommer Sanne & Sebbes diskussioner att vårda, upplysa och framför allt värma vilket gör det till den perfekta följeslagaren för höstsäsongen. I deras samtal överbryggar de klyftan mellan sina uppenbara olikheter och avslöjar det gemensamma som finns under ytan. Oavsett vilka vägar vi vandrar på, är vi alla en del av en kollektiv resa mot självupptäckt och personlig tillväxt. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jaksojen määrä: 2

Linkki ensimmäiseen jaksoon

Linkki viimeisimpään jaksoon

By Podcast24.fi - Published 2023-10-27

Updated 2023-10-27