Yrittäminen ja kotisivut: mitä pitää huomioida kotisivutilaa valitessa

Kotisivujen merkitys nykypäivän liiketoiminnassa on kiistaton. Yrityksen verkkosivut toimivat digitaalisen käyntikortin lisäksi myös myyntikanavana, asiakaspalvelun välineenä ja brändin rakentajana. Siksi on tärkeää valita oikea kotisivutila, joka vastaa yrityksesi tarpeita ja tavoitteita.

Tarpeiden määrittely

Ensimmäinen askel kotisivutilaa valitessa on määritellä yrityksesi tarpeet. Haluatko yksinkertaisen käyntikorttisivuston vai laajemman verkkokaupan? Tarvitsetko paljon tallennustilaa esimerkiksi kuvien ja videoiden säilyttämiseen? Onko sivustollasi paljon kävijöitä, jolloin liikennöintikapasiteetti on tärkeää? Aina kannattaa varautua myös tulevaisuuteen, teknologia kehittyy nopeasti, ja on hyvä valita kumppaniksi sellainen taho, jolla on resursseja seurata kehitystä.

Harvat yrittäjät itse tietävät, mitä asioita kannattaa ja tarvitsee miettiä ja katsoa, joten ammattilaisen käyttö konsultoimassa tai jopa tekemässä koko projektin ei ole lainkaan huono ajatus – ethän tee autoremonttiakaan tai taloremonttia itse, niin miksi tekisit kotisivujen uudistamisenkaan itse?

Sivuston rakentaminen

ONE.comin kotisivukone, Website Builder, sisältyy kaikkiin paketteihin maksutta. Tämä helppokäyttöinen työkalu mahdollistaa ammattimaisen verkkosivuston luomisen ilman teknistä osaamista. Käyttäjät voivat valita laajasta mallivalikoimasta ja mukauttaa sivuston ulkoasun ja sisällön omien tarpeidensa mukaisesti.

Kotisivukone ja sen drag-and-drop-käyttöliittymä tekee sivuston rakentamisesta yksinkertaista ja nopeaa. Asiakkaat voivat lisätä helposti kuvia, tekstiä, videoita ja muita elementtejä, jotka tekevät heidän sivustostaan ainutlaatuisen ja houkuttelevan vierailijoille.

Luotettavuus ja nopeus

Kotisivutilan tarjoajan luotettavuus on keskeinen tekijä. Sivuston käytettävyysaika (uptime) on kriittinen, sillä jokainen käyttökatkos voi merkitä menetettyjä asiakkaita ja myyntimahdollisuuksia. Varmista, että valitsemasi palveluntarjoaja tarjoaa korkealaatuista palvelua ja takaa mahdollisimman suuren käytettävyyden.

Sivuston nopeus on toinen tärkeä seikka. Hitaat verkkosivut voivat karkottaa kävijöitä ja heikentää asiakaskokemusta. Sivuston nopeus on tärkeä myös hakukonenäkyvyydessä. Tarkista, tarjoaako palveluntarjoaja nopeita palvelimia ja mahdollisesti sisällönjakeluverkkoa (CDN), joka parantaa sivuston latausaikoja erityisesti kansainvälisille kävijöille.

Tietoturva

Tietoturva on erityisen tärkeää verkkosivustoille, joilla käsitellään asiakastietoja tai maksutapahtumia. Varmista, että palveluntarjoaja tarjoaa riittävät tietoturvaominaisuudet, kuten SSL-sertifikaatit, suojatut palvelimet ja säännölliset varmuuskopiot. Nämä auttavat suojaamaan sivustoasi mahdollisilta tietomurroilta ja tietovuodoilta.

Palveluntarjoajan tietoturvakäytännöt ja -työkalut ovat merkittävä osa kokonaisuutta. Hyvin suojattu sivusto lisää asiakkaidesi luottamusta ja suojaa yritystäsi mahdollisilta mainehaitoilta.

Päivittäiset varmuuskopiot pitäisivät olla osa palveluita. Ne tarjoavat asiakkaille mielenrauhan tietäen, että heidän tietonsa ovat turvassa. Varmuuskopiot tallennetaan turvallisiin palvelimiin, ja ne voidaan palauttaa helposti tarvittaessa, mikä minimoi seisokit ja tietojen menetyksen riskit. 

Varmuuskopiointipalvelun tulisi olla automaattinen ja sen ei pitäisi vaatia asiakkailta ylimääräistä työtä. Tämä tarkoittaa, että asiakkaat voivat keskittyä liiketoimintansa kehittämiseen ilman huolta tietojen menettämisestä tai teknisistä ongelmista.

Asiakaspalvelu

Hyvä asiakaspalvelu on elintärkeää, erityisesti jos kohtaat teknisiä ongelmia tai tarvitset apua sivuston ylläpidossa. Valitse palveluntarjoaja, joka tarjoaa asiantuntevaa ja helposti tavoitettavaa asiakaspalvelua, mielellään 24/7. Tämä varmistaa, että saat apua nopeasti ja voit keskittyä liiketoimintasi pyörittämiseen. Jopa kotisivujen rakentamisvaiheessa, kotisivukone ja toimiva asiakaspalvelu auttavan yrittäjää stressaavissa tilanteissa nopeasti ja ammattitaitoisesti.

Asiakaspalvelun laatu ja saavutettavuus voivat tehdä suuren eron päivittäisessä toiminnassa. Hyvin toimiva asiakaspalvelu voi ratkaista ongelmat nopeasti ja tehokkaasti, mikä vähentää stressiä ja aikaa vieviä viivästyksiä.

Skaalautuvuus

Yrityksen kasvaessa myös sen verkkosivujen tarpeet voivat muuttua. On tärkeää valita kotisivutila, joka skaalautuu liiketoimintasi mukana. Varmista, että palveluntarjoaja tarjoaa mahdollisuuden päivittää palvelupakettia tarpeen mukaan ilman suuria ylimääräisiä kustannuksia tai teknisiä haasteita.

Skaalautuvat ratkaisut mahdollistavat sen, että verkkosivusto voi kasvaa yrityksen mukana, mikä tukee pitkän aikavälin menestystä ja joustavuutta.

Hinta ja sopimusehdot

Kotisivutilan kustannukset ja sopimusehdot ovat tärkeitä tekijöitä päätöksenteossa. Vertaa eri palveluntarjoajien hintoja ja selvitä, mitä kukin paketti sisältää. Muista ottaa huomioon myös mahdolliset piilokustannukset, kuten lisämaksut varmuuskopioista tai tietoturvapalveluista. Esimerkiksi uusi markkinoille tullut one.com tarjoaa suomalaisille yrittäjille maksuttoman kolmen kuukauden testijakson sisältäen niin kotisivukoneen, palvelintilan, SSL-sertifikaatin ja paljon muuta tutustumisen arvoista.

Esimerkiksi juuri one.com tarjoilee neljä vaihtoehtoista kotisivupakettia, mikä on varsin normaalia suomalaisilla markkinoilla. Suurimmat erot kilpailijoiden tarjouksiin löytyvät hinnoissa ja tarjotun hosting-tilan koossa, myös sähköpostipalvelut ovat tarjottu hyvin laajalla skaalalla.

Yhteenveto

Oikean kotisivutilan valinta on keskeinen askel yrityksesi verkkonäkyvyyden rakentamisessa. Määrittelemällä tarpeesi, tarkistamalla palveluntarjoajan luotettavuuden, tietoturvan, asiakaspalvelun ja skaalautuvuuden sekä vertailemalla hintoja ja sopimusehtoja, voit tehdä parhaan mahdollisen valinnan yrityksellesi. Huolellinen harkinta ja oikeat valinnat auttavat varmistamaan, että verkkosivustosi tukee liiketoimintasi tavoitteita ja kasvaa yrityksesi mukana.

By podcast24.fi - Published 2024-07-03

Updated 2024-07-03