Alla kryddor i en och samma rätt - Lantz i P1!

Arkiv: Lantz i P1 och P4 - Podcast tekijän mukaan Sveriges Radio

Lantz fortsätter att bevaka vad de gåvor vi som ordförandeland i EU ger till utländska gäster som deltar i möten, egentligen skickar för signaler. Igår recenserade vi chokladasken "Eurodream", en pralin för varje medlemsland. Idag är det dags att granska den andra presenten - en kryddpåse innehållande kryddor som ger dig möjlighet att skapa såväl "Mammas köttbullar", "gravad lax", "hovmästarsås" som "svensk sprit". Sara Begner, matinspiratör på Coop, har fått i uppdrag att skapa EN enda rätt som innehåller alla dessa kryddor, och hon levererar käket i direktsändning. Vi kallar redan rätten för "a taste of Sweden". Sen ska vi också prata om SVT:s nya produktion "I Zlatans fotspår", en serie om 9 unga fotbollstalanger som konkurrerar om en resa till Zlatan och Barcelona. Men - var är tjejerna? SVT:s projektledare Max Bursell finns med på en telefon. Och idag så publicerar SvD:s förre politiske redaktör Maria Abrahamsson sin första debattartikel i rollen av moderat riksdagskandidat. Så - är det då nån skillnad på ett ledarstick och opinionsbildning via DN Debatt?

Sara Begners recept på vad man kan göra av de kryddpåsar man får som utländsk deltagare i EU-möten arrangerade av det svenska ordförandeskapet: Snapskyckling: 600 gram kycklinglårfilé. Vänd i kryddor och stek i 1 msk smör och 1 msk olja. 2 tsk fänkålsfrö 2 tsk anisfrö 2 tsk brödkummin 1 tsk flingsalt Hovmästarpotatis: 800 gram potatis 1 msk senap 1 1/2 dl dill 1 msk vinäger 1 tsk honung 2 msk olivolja Gravade äpplen: 2 tärnade äpplen 1 tsk salt 1 tsk socker 1 dl hackad dill Köttbulledipp: 3 dl turkisk yoghurt 2 kryddmått kryddpeppar 1/2 tsk svartpeppar 1/2 hackad lök 1/2 tsk salt

Visit the podcast's native language site