Vihreä tulevaisuus lautasella

Ilmasto kriisissä - Podcast tekijän mukaan Ilmasto Kriisissä - Torstaisin

Kasvisruuasta on vaikeaa keksiä mitään aidosti negatiivista – se on terveellistä, ekologista ja parhaimmillaan erittäin edullista. Silti se herättää myös vastustusta ja negatiivisia tunteita. Tässä jaksossa tietokirjailija ja ympäristöaktivisti Risto Isomäki kertoo, millaisia hyötyjä kasvipohjaisesta ruokavaliosta on ilmastolle ja ympäristölle. Entä mitä tarkoittaa passiivinen lihansyönti ja millaisia terveys- ja ympäristöhaittoja lihantuotanto aiheuttaa? Keskustelemme kasvisruuasta myös ravintola-alan vaikuttajan Henri Alénin sekä Lidlin valikoiman vastuullisuuspäällikön Laura Kvissbergin kanssa. Mitä päivittäistavarakauppa ajattelee kasvisruuasta? Minkälaisin keinoin kasvipohjaisten tuotteiden menekkiä ja mielikuvaa voitaisiin parantaa? Entä kuinka kasvisruoan arvostusta voidaan nostaa ravintola-asiakkaiden ja -ammattilaisten keskuudessa? Tätä jaksoa sponsoroi kaurapohjaisten tuotteiden pioneeri Oatly. Kasvisruokablogeja inspiraatioksi kotona kokkailuun: Viikonloppuvegaani Kasviskapina Viimeistä murua myöten Vegeviettelys Chocochili