Miten vähennät pelkoa organisaatiossasi? -- tutkija Henna Väätäinen

Johtamisen espresso - kupillinen väkevää asiaa - Podcast tekijän mukaan Timanttia Consulting Oy

Kategoriat:

Jaksossa tarkastelemme pelon vaikutusta organisaatioiden toimintaan sekä keskustelemme vastuullisen henkilöstöjohtamisen merkityksestä organisationaalisen luottamuksen rakentamisessa. Emme kuitenkaan jää vain ihmettelemään pelon vaikutuksia, vaan tuomme myös toivoa ja näkökulmia sekä konkreettisia keinoja pelon ja hiljaisuuden käsittelyyn sekä nostamme esille sitä, miten jokaisella on aktiivinen rooli asioiden esille tuomisessa. Vieraana väitöskirjatutkija Henna Väätäinen Lapin yliopistosta, joka tutkii vuorovaikutusta, luottamusta, pelkoa ja hiljaisuutta organisaatiossa monipaikkaisen organisaation kontekstissa. Seuraa Hennan ajatuksia mm. Populaarimuijat -instagram-tilillä. Ullaan ja Timanttia Consultingin asiantuntijoihin saat yhteyden osoitteessa www.timanttia.fi Aiheeseen liittyviä tutkimuksia: Wisse, Barbara, Diana Rus, Anita C. Keller, and Ed Sleebos. 2019. “‘Fear of Losing Power Corrupts Those Who Wield It’: The Combined Effects of Leader Fear of Losing Power and Competitive Climate on Leader Self-Serving Behavior.” European Journal of Work and Organizational Psychology 28 (6): 742–55. https://doi.org/10.1080/1359432X.2019.1635584. Kish-Gephart, Jennifer J., James R. Detert, Linda Klebe Treviño, and Amy C. Edmondson. 2009. “Silenced by Fear:. The Nature, Sources, and Consequences of Fear at Work.” Research in Organizational Behavior 29 (November 2017): 163–93. https://doi.org/10.1016/j.riob.2009.07.002. Lebel, R. David. 2016. “Overcoming the Fear Factor: How Perceptions of Supervisor Openness Lead Employees to Speak up When Fearing External Threat.” Organizational Behavior and Human Decision Processes 135: 10–21. https://doi.org/10.1016/j.obhdp.2016.05.001. He, Jie, Yan Mao, Alastair M. Morrison, and J. Andres Coca-Stefaniak. 2021. “On Being Warm and Friendly: The Effect of Socially Responsible Human Resource Management on Employee Fears of the Threats of COVID-19.” International Journal of Contemporary Hospitality Management 33 (1): 346–66. https://doi.org/10.1108/IJCHM-04-2020-0300