Hej matnörd!

Karlavagnen - Podcast tekijän mukaan Sveriges Radio

Alla måste vi käka, men vissa av oss gör en hederssak av att odla minsta lilla ärta från grunden och skulle inte ens drömma om att sätta en limpa köpebröd på bordet  till omgivningens förtjusning eller förtret. 

Just nu avgörs SM i mathantverk, där hundratals småskaliga företag gör upp om vem som gör det bästa tunnbrödet, godaste sylten, tjusigaste korven, smaskigaste mjödet du fattar galoppen. Karlavagnen vill in i ditt kök, mer småskaligt än så kan det knappast bli. Vad skulle du langa upp för att imponera på domarna? Hör av dig och berätta om musten du brygger, ölet du jäser, surdegsbrödet som växer, ostar du ystar och spaghettitrådar du nystar. Det puttrar, bubblar och fräser i Karlavagnens grytor. Och det doftar gott! Det handlar om mat den som får ta lite extra lång tid att göra. Hur ser det ut när du blickar bakåt i släktleden, vilka familjerecept röjer du aldrig: mormors karelska piroger eller farbrors turkiska börek? Agerar ungarna smakjury à la Halv åtta hos mig när du langar fram din hemsyrade kimchi? Eller övar du chokladskulptering framför tv:n och drömmer om en plats i Hela Sverige bakar? Kära foodie (handen på hjärtat, vissa kallar dig snobb), ring Karlavagnen och bekänn färg! Visst har det hänt att du har tagit med kombuchasvampen på semestern? Ställt in en dejt för att hinna mata surdegen? Lagt alldeles för mycket tid, pengar och engagemang på att hitta en chili med precis rätt hetta till din långkokta högrevsgryta? Ring Christian Olsson på 099-110 90, eller mejla på [email protected]. Programmet börjar 21:40 och telefonslussen är öppen från klockan 21. Du kan också höra av dig till oss i sociala medier.  Karlavagnen i P4 [email protected]

Visit the podcast's native language site