Hur tänker du runt maten?

Karlavagnen - Podcast tekijän mukaan Sveriges Radio

En ny studie visar att svenskarna äter mest snabbmat i Europa kakor, chips, fryspizzor och halvfabrikat. Hur äter du? Och varför? Belgiska forskare har gjort en kartläggning kring hur 22 länder i Europa konsumerar så kallad ultraprocessad mat. Det är produkter som gått igenom flera industriella processer och innehåller tillsatser och ingredienser man inte skulle hitta i ett vanligt kök. Svenskarna leder ligan hävdar de. Vi äter kakor, korv, chips och micromat. Karlavagnen onsdag undrar hur mycket du tänker runt maten? Är du noga med vad du stoppar i dig eller blir det vad du hinner greppa i farten? Eller känner för i stunden? Eller vad ungarna skriker efter? Dricker du bara vatten fram till lunch? Käkar du på samma klockslag varje dag? Har du piggnat till efter att du börjat med blåbärssmoothie, eller blir du glad av korv och äter det därför varje middag? Har du idéer kring hur och vad du ska äta för att må bra? Fastar du eller lagar allt från grunden eller knaprar bara nötter till kvällsmat? Väger du proteinpulver? Eller är det viktigast att det är smarrigt och njutbart? Eller att det går snabbt så man blir mätt och kan göra annat. Hur äter du? Och varför?Christian Olsson välkomnar dig in till Sveriges största samtalsrum mellan 21:40 och midnatt i P4. Ring 020 – 22 10 30 för att dela med dig, eller maila [email protected] utgivare Sabina Schatzl.

Visit the podcast's native language site