Vilken mat minns du från barndomen?

Karlavagnen - Podcast tekijän mukaan Sveriges Radio

Nu pågår Sveriges Mästerkock VIP på TV. I ett avsnitt lagades det mat från barndomen. Eric Gadd gjorde kroppkakor och Maja Ivarsson en ramen inspirerad av sin mammas vi-tager-vad-vi-haver korvgryta. Hur har du det med dina matminnen? Minns du något som du alltid förknippar med barndomen när du känner lukten eller blir serverad den igen nu som vuxen? Är det sant att mammas köttbullar alltid smakar bäst, hur gjorde hon? Eller är du uppvuxen med tacos på fredagar och det ger dig en speciell känsla när du känner doften? Ikväll i Karlavagnen vill Sanna Lundell prata om maten du växte upp med och har en speciell känsla för? Det behöver ju inte enbart positiva minnen, du kanske tvingades att äta linsgryta eller levergryta som du hatade och älskade att få hämta en pizza? Hur luktade det? Dela med dig av dina minnen och om du fortsatt laga den maten men kanske med en annan smaksättning. Programledare: Sanna Lundell Vi startar kl 21.40 och telefonslussen öppnar 21.00 020- 22 10 30, och du kan mejla redan nu på [email protected]. Vi finns också på sociala medier – Välkommen att dela med dig av din berättelse om mat från barndomen! Producent: Monika Bohman Ansvarig utgivare: Sofia Taavitsainen

Visit the podcast's native language site