#310 Matsvinn är ett av våra största utsläppsproblem med Fredrik Wikström (Patreon)

Lära Från Lärda - En fackbok och en författare - Podcast tekijän mukaan Fredrik Hillerborg - Maanantaisin

Kategoriat:

För att lyssna på hela avsnittet och andra exklusiva avsnitt - bli medlem på https://www.patreon.com/larafranlarda för 30 kr/mån. Du kan när som helst avsluta prenumerationen. Boken heter "Stoppa matsvinnet! En förpackad lösning" och gäst är Fredrik Wikström, författare och forskare på Karlstad Universitet.Visste du att matproduktionen i världen står bakom en tredjedel av de globala utsläppen? Och visste du att en tredjedel av den mat som produceras sedan slängs? Då kanske du också vet att matsvinn är ett av våra största klimatproblem. I den här boken har forskarna kartlagt matsvinnet och undersökt varför det slängs så mycket mat. Och det är flera faktorer som är viktiga att förstå. Inte minst konsumenternas beteenden och vanor, matförpackningarnas material och design, och incitamenten som styr produktion, leverantörer och butiker. Lösningar finns. Men för att förstå vad som behöver göras - behöver man också förstå vart de olika problemen ligger och vem som behöver göra vad.Några av frågorna som diskuteras i programmet är: Hur stort är egentligen problemet med matsvinn? Varför slängs det så mycket mat? Vad är förpackningarnas roll när det kommer till matsvinn vs. materialåtervinning? Hur ser lösningarna ut för att vi ska få ner matsvinnet? Lyssna och få en kortversion av boken!Bli medlem på Patreon: https://www.patreon.com/larafranlarda och få tillgång till alla exklusiva avsnitt och övriga avsnitt reklamfritt, eller stötta podden på SWISH på 0737719037.Instagram: https://www.instagram.com/larafranlarda/Hemsida: https://larafranlarda.comSupport till showen http://supporter.acast.com/larafranlarda. Bli medlem på Patreon: https://www.patreon.com/larafranlarda så får du tillgång till exklusiva avsnitt och övriga avsnitt reklamfritt. https://plus.acast.com/s/larafranlarda. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Visit the podcast's native language site