Mitä syömme tulevaisuudessa ja kuinka ruokamme tuotetaan?
Tiedekulma podcast - Podcast tekijän mukaan Helsingin yliopisto
Yhä useampi ihminen näkee nälkää. Juuri nyt globaalia ruokakriisiä pahentaa Venäjän hyökkäys Ukrainaan. Taustalla on kuitenkin suurempia kehityskulkuja: ilmastonmuutoksen ja luonnon köyhtymisen takia koko ruuantuotantojärjestelmä on mietittävä uudelleen, pikaisesti. Miten ruokakriisi ratkaistaan? Mitä syömme tulevaisuudessa ja kuinka ruokamme tuotetaan? Ruokajärjestelmän tulevaisuutta Tiedekulmassa pohtivat kestävien ruokajärjestelmien apulaisprofessori Hanna Tuomisto ja tutkijatohtori Kari Koppelmäki Helsingin yliopistosta sekä kehityspolitiikan neuvonantaja Sanna-Liisa Taivalmaa ulkoministeriöstä. Keskustelun juontaa Alma Onali. Podcast on nauhoitettu Tiedekulmassa Tulevaisuuden ruoka -tapahtumassa 28.11.2022 Katso keskustelu videona: https://youtu.be/izH45eNGhG4 Tapahtuma on osa Tiedekulman Suunnanmuutos -ohjelmasarjaa: https://www.helsinki.fi/fi/tiedekulma/ohjelma/ilmasto-ja-luonnon-monimuotoisuus/suunnanmuutos