Edward Bloms smörgåsbord
Podcast tekijän mukaan Edward Blom, Mats Ryd & Tonic Produktion AB
139 Jaksot
-
96. När restaurangerna i Sverige var östtyska
Julkaistiin: 12.11.2020 -
95. ”Så roligt ska vi visst ha det!”
Julkaistiin: 5.11.2020 -
94. Matlagning djupt inne i skogen, Teletubbies och gäss som fastnar i ugnen
Julkaistiin: 29.10.2020 -
93. Edward – 50 år
Julkaistiin: 22.10.2020 -
92. Het chili, nördigt naturvin och inlagd gädda
Julkaistiin: 15.10.2020 -
91. Edward rasar - och Mats talar vilt
Julkaistiin: 8.10.2020 -
90. Om Erik Johan Stagnelius och vad man dricker när man flyger
Julkaistiin: 1.10.2020 -
89. ”Allt i naturen förgås utan vått” – ett avsnitt om nästan allt man kan dricka
Julkaistiin: 25.9.2020 -
88. Kan man servera besk på en rullbräda?
Julkaistiin: 17.9.2020 -
87. Hasselbackspotatis, rösti och andra favoritpotatisrätter
Julkaistiin: 10.9.2020 -
86. Livets bästa njutningar är stora (inte små)
Julkaistiin: 3.9.2020 -
85. Sommaravslutning med Mats och Gunilla: Från Havstenssund till Quetzaltenango
Julkaistiin: 2.7.2020 -
84. Kall anka, sangria och andra bålblandningar i sommarhettan
Julkaistiin: 25.6.2020 -
83. Magisk midsommar med Johannesmjölk, bambergeröl och blomkryddat brännvin
Julkaistiin: 19.6.2020 -
82. Bombastiska smaker och grillade möss
Julkaistiin: 11.6.2020 -
81. Vila vid denna källa
Julkaistiin: 4.6.2020 -
80. Räkmackor och brunch med kärnmjölkspannkakor stekta i baconfett
Julkaistiin: 28.5.2020 -
79. Jag vill lyssna på roliga gubbar
Julkaistiin: 22.5.2020 -
78. Vindekantering, worchestershiresås och bordsdukningsmagi
Julkaistiin: 14.5.2020 -
77. Frukost, (mjuk)glass och korrekt bordsskick
Julkaistiin: 7.5.2020
Det bjuds på underhållning, vardagslivsberättelser, folkbildning, vanvettiga skratt och – inte minst – initierade samtal om mat och dryck på detta barockt dignande smörgåsbord, uppdukat av gastronomerna Edward Blom och Mats Ryd. Edward Blom har under de senaste åren blivit populär, för att inte säga folkkär, för sin öppna personlighet, livsglädje och smittande entusiasm, särskilt när det handlar om mat-, restaurang- och kulturhistoria. Här sekunderas han av Mats Ryd, som är kommunikatör inom mat och dryck – men framför allt en person närmast besatt av att dricka fantastiska viner och äta utvalda delikatesser. Han talar lika lågmält och långsamt som Edward yvigt och snabbt.Tillsammans bjuder de på massor av kunskap samt berättelser, reseminnen och anekdoter från sina liv som gourmeter, präglat av rejäla doser alkoholromantik. Edward Bloms smörgåsbord innehåller även stora portioner kulturhistoria, etikett och poesi. Ibland dyker podden upp på diverse krogar på sta’n. Då det kan bli väldigt uppsluppet, utan att de båda gastronomerna ändå helt tappar konceptet eller trasslar in sig i hörlurstrådarna.Podden har fått en dedikerad lyssnarskara, av vilka många säger sig ha lyssnat flera gånger på varje avsnitt! Och statistiken visar att nästan ingen som börjat lyssna på ett program stänger av innan de nått slutet.Skriv till redaktionen för Edward Bloms smörgåsbord: [email protected]. Vi tar gärna emot lyssnarnas etikettsfrågor, förslag på innehåll, allmänna synpunkter samt glada tillrop. Skål! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.