Edward Bloms smörgåsbord
Podcast tekijän mukaan Edward Blom, Mats Ryd & Tonic Produktion AB
139 Jaksot
-
76. Hamburgare på hemmarestaurangen
Julkaistiin: 24.4.2020 -
75. Köttskola och köttkoma vid ”busbordet” på Restaurang AG
Julkaistiin: 16.4.2020 -
74. Påsk, mjöd och Herman Lindqvist
Julkaistiin: 9.4.2020 -
73. Tidsfördriv under Corona-karantän samt preussiska dygder
Julkaistiin: 2.4.2020 -
72. Smörrebröd, breiflabb, vorschmack och surhaj – samt ännu mera ost
Julkaistiin: 26.3.2020 -
71. Man blir glad av ost!
Julkaistiin: 19.3.2020 -
70. Preppa med stil och välj prisvärda viner
Julkaistiin: 12.3.2020 -
69. Vi njuter av älghjärna
Julkaistiin: 5.3.2020 -
68. (Alkohol)romantik i fastlagstider
Julkaistiin: 27.2.2020 -
67. Den stora trumpetstöten – livepodd från Ulla Winbladh
Julkaistiin: 21.2.2020 -
66. Kafka i liften + allt om att vara toastmaster
Julkaistiin: 13.2.2020 -
65. Kallbad och kippis
Julkaistiin: 6.2.2020 -
64. Oxveckor med den mytomspunna absinten
Julkaistiin: 16.1.2020 -
63. ”Nyårsklockorna” med Edward Blom och annat magiskt
Julkaistiin: 30.12.2019 -
62. Matlagningsradio med rökt julskinka hemma hos Edward
Julkaistiin: 21.12.2019 -
61. I fullt krull (eller: Enbärsdricka och andra delikatesser)
Julkaistiin: 12.12.2019 -
60. Tequila, mobilmän och vintermys
Julkaistiin: 5.12.2019 -
59. Resa mot adventstid
Julkaistiin: 28.11.2019 -
58. Julbord i Ulla Winbladhs famn
Julkaistiin: 25.11.2019 -
57. Tröst och tips i novembermörkret
Julkaistiin: 14.11.2019
Det bjuds på underhållning, vardagslivsberättelser, folkbildning, vanvettiga skratt och – inte minst – initierade samtal om mat och dryck på detta barockt dignande smörgåsbord, uppdukat av gastronomerna Edward Blom och Mats Ryd. Edward Blom har under de senaste åren blivit populär, för att inte säga folkkär, för sin öppna personlighet, livsglädje och smittande entusiasm, särskilt när det handlar om mat-, restaurang- och kulturhistoria. Här sekunderas han av Mats Ryd, som är kommunikatör inom mat och dryck – men framför allt en person närmast besatt av att dricka fantastiska viner och äta utvalda delikatesser. Han talar lika lågmält och långsamt som Edward yvigt och snabbt.Tillsammans bjuder de på massor av kunskap samt berättelser, reseminnen och anekdoter från sina liv som gourmeter, präglat av rejäla doser alkoholromantik. Edward Bloms smörgåsbord innehåller även stora portioner kulturhistoria, etikett och poesi. Ibland dyker podden upp på diverse krogar på sta’n. Då det kan bli väldigt uppsluppet, utan att de båda gastronomerna ändå helt tappar konceptet eller trasslar in sig i hörlurstrådarna.Podden har fått en dedikerad lyssnarskara, av vilka många säger sig ha lyssnat flera gånger på varje avsnitt! Och statistiken visar att nästan ingen som börjat lyssna på ett program stänger av innan de nått slutet.Skriv till redaktionen för Edward Bloms smörgåsbord: [email protected]. Vi tar gärna emot lyssnarnas etikettsfrågor, förslag på innehåll, allmänna synpunkter samt glada tillrop. Skål! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.