Edward Bloms smörgåsbord

Podcast tekijän mukaan Edward Blom, Mats Ryd & Tonic Produktion AB

Kategoriat:

139 Jaksot

  1. 18. Bakfickan

    Julkaistiin: 7.6.2018
  2. 17. Skål i sake

    Julkaistiin: 24.5.2018
  3. 16. Rosévin och villaträdgårdar

    Julkaistiin: 10.5.2018
  4. 15. Schnitzel, schnitzel, schnitzel, denna underbara schnitzel

    Julkaistiin: 19.4.2018
  5. 14. När vårkänslorna nässlar sig in i Makgeolli

    Julkaistiin: 5.4.2018
  6. 13. 1970-talet – den bruna matens decennium

    Julkaistiin: 15.3.2018
  7. 12. Varför Edward längtar efter att möta våren i Tyskland

    Julkaistiin: 1.3.2018
  8. 11. Semlor, Kölsch och glad karneval

    Julkaistiin: 13.2.2018
  9. 10. Sex, drugs and rock’n'roll

    Julkaistiin: 31.1.2018
  10. 9. Ostronens underbara värld

    Julkaistiin: 18.1.2018
  11. 8. En hyllning till det ljuva 1800-talet

    Julkaistiin: 11.1.2018
  12. 7. Julbordsrester, återställare och en Lidnersk knäpp

    Julkaistiin: 4.1.2018
  13. 6. Nyårspodden

    Julkaistiin: 28.12.2017
  14. 5. Jul, jul, julölsspecial

    Julkaistiin: 21.12.2017
  15. 4. Smörgåsbord blir julbord

    Julkaistiin: 14.12.2017
  16. 3. Glögg, Glühwein och andra värmande vinterdrycker

    Julkaistiin: 7.12.2017
  17. 2. Tweed - en överlevnadsguide i vintermörkret

    Julkaistiin: 30.11.2017
  18. 1. St Martin och hans gäss

    Julkaistiin: 24.11.2017
  19. Trailer - Edward Bloms smörgåsbord

    Julkaistiin: 16.11.2017

7 / 7

Det bjuds på underhållning, vardagslivsberättelser, folkbildning, vanvettiga skratt och – inte minst – initierade samtal om mat och dryck på detta barockt dignande smörgåsbord, uppdukat av gastronomerna Edward Blom och Mats Ryd. Edward Blom har under de senaste åren blivit populär, för att inte säga folkkär, för sin öppna personlighet, livsglädje och smittande entusiasm, särskilt när det handlar om mat-, restaurang- och kulturhistoria. Här sekunderas han av Mats Ryd, som är kommunikatör inom mat och dryck – men framför allt en person närmast besatt av att dricka fantastiska viner och äta utvalda delikatesser. Han talar lika lågmält och långsamt som Edward yvigt och snabbt.Tillsammans bjuder de på massor av kunskap samt berättelser, reseminnen och anekdoter från sina liv som gourmeter, präglat av rejäla doser alkoholromantik. Edward Bloms smörgåsbord innehåller även stora portioner kulturhistoria, etikett och poesi. Ibland dyker podden upp på diverse krogar på sta’n. Då det kan bli väldigt uppsluppet, utan att de båda gastronomerna ändå helt tappar konceptet eller trasslar in sig i hörlurstrådarna.Podden har fått en dedikerad lyssnarskara, av vilka många säger sig ha lyssnat flera gånger på varje avsnitt! Och statistiken visar att nästan ingen som börjat lyssna på ett program stänger av innan de nått slutet.Skriv till redaktionen för Edward Bloms smörgåsbord: [email protected]. Vi tar gärna emot lyssnarnas etikettsfrågor, förslag på innehåll, allmänna synpunkter samt glada tillrop. Skål! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Visit the podcast's native language site