Edward Bloms smörgåsbord
Podcast tekijän mukaan Edward Blom, Mats Ryd & Tonic Produktion AB
139 Jaksot
-
18. Bakfickan
Julkaistiin: 7.6.2018 -
17. Skål i sake
Julkaistiin: 24.5.2018 -
16. Rosévin och villaträdgårdar
Julkaistiin: 10.5.2018 -
15. Schnitzel, schnitzel, schnitzel, denna underbara schnitzel
Julkaistiin: 19.4.2018 -
14. När vårkänslorna nässlar sig in i Makgeolli
Julkaistiin: 5.4.2018 -
13. 1970-talet – den bruna matens decennium
Julkaistiin: 15.3.2018 -
12. Varför Edward längtar efter att möta våren i Tyskland
Julkaistiin: 1.3.2018 -
11. Semlor, Kölsch och glad karneval
Julkaistiin: 13.2.2018 -
10. Sex, drugs and rock’n'roll
Julkaistiin: 31.1.2018 -
9. Ostronens underbara värld
Julkaistiin: 18.1.2018 -
8. En hyllning till det ljuva 1800-talet
Julkaistiin: 11.1.2018 -
7. Julbordsrester, återställare och en Lidnersk knäpp
Julkaistiin: 4.1.2018 -
6. Nyårspodden
Julkaistiin: 28.12.2017 -
5. Jul, jul, julölsspecial
Julkaistiin: 21.12.2017 -
4. Smörgåsbord blir julbord
Julkaistiin: 14.12.2017 -
3. Glögg, Glühwein och andra värmande vinterdrycker
Julkaistiin: 7.12.2017 -
2. Tweed - en överlevnadsguide i vintermörkret
Julkaistiin: 30.11.2017 -
1. St Martin och hans gäss
Julkaistiin: 24.11.2017 -
Trailer - Edward Bloms smörgåsbord
Julkaistiin: 16.11.2017
Det bjuds på underhållning, vardagslivsberättelser, folkbildning, vanvettiga skratt och – inte minst – initierade samtal om mat och dryck på detta barockt dignande smörgåsbord, uppdukat av gastronomerna Edward Blom och Mats Ryd. Edward Blom har under de senaste åren blivit populär, för att inte säga folkkär, för sin öppna personlighet, livsglädje och smittande entusiasm, särskilt när det handlar om mat-, restaurang- och kulturhistoria. Här sekunderas han av Mats Ryd, som är kommunikatör inom mat och dryck – men framför allt en person närmast besatt av att dricka fantastiska viner och äta utvalda delikatesser. Han talar lika lågmält och långsamt som Edward yvigt och snabbt.Tillsammans bjuder de på massor av kunskap samt berättelser, reseminnen och anekdoter från sina liv som gourmeter, präglat av rejäla doser alkoholromantik. Edward Bloms smörgåsbord innehåller även stora portioner kulturhistoria, etikett och poesi. Ibland dyker podden upp på diverse krogar på sta’n. Då det kan bli väldigt uppsluppet, utan att de båda gastronomerna ändå helt tappar konceptet eller trasslar in sig i hörlurstrådarna.Podden har fått en dedikerad lyssnarskara, av vilka många säger sig ha lyssnat flera gånger på varje avsnitt! Och statistiken visar att nästan ingen som börjat lyssna på ett program stänger av innan de nått slutet.Skriv till redaktionen för Edward Bloms smörgåsbord: [email protected]. Vi tar gärna emot lyssnarnas etikettsfrågor, förslag på innehåll, allmänna synpunkter samt glada tillrop. Skål! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.