Edward Bloms smörgåsbord
Podcast tekijän mukaan Edward Blom, Mats Ryd & Tonic Produktion AB
139 Jaksot
-
36. Stor njutning för liten budget
Julkaistiin: 14.2.2019 -
35. Livsnjutarnas överlevnadsguide till oxveckorna
Julkaistiin: 8.2.2019 -
34. Att rata en smörsås är som att riva en kakelugn
Julkaistiin: 31.1.2019 -
33. Risvin och degknyten på Miss Voon
Julkaistiin: 24.1.2019 -
32. Två sunda själar i två sunda kroppar
Julkaistiin: 17.1.2019 -
31. En ovanligt kort episod eller en ovanligt lång nyårshälsning
Julkaistiin: 28.12.2018 -
30. Att kunna njuta och lova
Julkaistiin: 21.12.2018 -
29. Två män och ett grishuvud
Julkaistiin: 13.12.2018 -
28. Från grisfötter över bebismat till linjeakvavit – ännu mer julmatshistoria
Julkaistiin: 5.12.2018 -
27. Allt du behöver veta om julbordet och dess historia
Julkaistiin: 29.11.2018 -
26. Skål i champagne för podden som fyller ett år
Julkaistiin: 22.11.2018 -
25. Grosshandlarhängslen, Krawowkrubbor och gjutjärnspannor
Julkaistiin: 15.11.2018 -
24. Finsk störrom, amerikanska viner och svenska älghjärnor
Julkaistiin: 8.11.2018 -
23. Operaexcesser och löjrom i långa banor
Julkaistiin: 1.11.2018 -
22. Vickning mitt på blanka eftermiddagen
Julkaistiin: 25.10.2018 -
21. Lyxlånglunch i Bobergs matsal
Julkaistiin: 18.10.2018 -
20:2 Dubbelpanerade spindlar – eller varför Edward inte vill ha en nakenhund
Julkaistiin: 11.10.2018 -
20:1 Rököl och slaktfest
Julkaistiin: 4.10.2018 -
19:2 Stofilen mitt i trendfåran
Julkaistiin: 27.9.2018 -
19:1 Kantareller, villaliv och pinot noir.
Julkaistiin: 20.9.2018
Det bjuds på underhållning, vardagslivsberättelser, folkbildning, vanvettiga skratt och – inte minst – initierade samtal om mat och dryck på detta barockt dignande smörgåsbord, uppdukat av gastronomerna Edward Blom och Mats Ryd. Edward Blom har under de senaste åren blivit populär, för att inte säga folkkär, för sin öppna personlighet, livsglädje och smittande entusiasm, särskilt när det handlar om mat-, restaurang- och kulturhistoria. Här sekunderas han av Mats Ryd, som är kommunikatör inom mat och dryck – men framför allt en person närmast besatt av att dricka fantastiska viner och äta utvalda delikatesser. Han talar lika lågmält och långsamt som Edward yvigt och snabbt.Tillsammans bjuder de på massor av kunskap samt berättelser, reseminnen och anekdoter från sina liv som gourmeter, präglat av rejäla doser alkoholromantik. Edward Bloms smörgåsbord innehåller även stora portioner kulturhistoria, etikett och poesi. Ibland dyker podden upp på diverse krogar på sta’n. Då det kan bli väldigt uppsluppet, utan att de båda gastronomerna ändå helt tappar konceptet eller trasslar in sig i hörlurstrådarna.Podden har fått en dedikerad lyssnarskara, av vilka många säger sig ha lyssnat flera gånger på varje avsnitt! Och statistiken visar att nästan ingen som börjat lyssna på ett program stänger av innan de nått slutet.Skriv till redaktionen för Edward Bloms smörgåsbord: [email protected]. Vi tar gärna emot lyssnarnas etikettsfrågor, förslag på innehåll, allmänna synpunkter samt glada tillrop. Skål! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.