Edward Bloms smörgåsbord

Podcast tekijän mukaan Edward Blom, Mats Ryd & Tonic Produktion AB

Kategoriat:

139 Jaksot

  1. 56. Berlinöl och Berlinmurens fall

    Julkaistiin: 7.11.2019
  2. 55. Med Bellman och Fredman i Gamla stans rännsten

    Julkaistiin: 31.10.2019
  3. 54. Edward och Mats är tillbaka

    Julkaistiin: 23.10.2019
  4. 53. Glad midsommar och guilty pleasures med Edward och Mats

    Julkaistiin: 19.6.2019
  5. 52. Cava, tapas och en Edward på villovägar

    Julkaistiin: 13.6.2019
  6. 51. Mannerheim och måltider man minns

    Julkaistiin: 30.5.2019
  7. 50. Pimm’s No 1 – och en himla massa lyssnarfrågor

    Julkaistiin: 23.5.2019
  8. 49. Blått vin, Edward Blom och amerikanska matminnen

    Julkaistiin: 17.5.2019
  9. 48. Reportagereseromantik och längtan till Paris (feat. Gunilla Kinn Blom)

    Julkaistiin: 9.5.2019
  10. 47. Gastronomerna gafflar – Allt från förkylningspunsch till nyskjutna beckasiner

    Julkaistiin: 2.5.2019
  11. 46. ”Aprilsommar” med rosévin på uteserveringen

    Julkaistiin: 25.4.2019
  12. 45. Välsignad, välsmakande påsk-poddhälsning

    Julkaistiin: 18.4.2019
  13. 44. Edward Bloms sista måltid

    Julkaistiin: 11.4.2019
  14. 43. Soljanka och andra östtyska matminnen

    Julkaistiin: 4.4.2019
  15. 42. Skål i havredryck

    Julkaistiin: 28.3.2019
  16. 41. Våfflor, ginger beer och Moguls kungaring

    Julkaistiin: 21.3.2019
  17. 40. Edward sjunger Lennart Hellsing och berättar om fruktbrännvin

    Julkaistiin: 14.3.2019
  18. 39. Paus i alkoholromantiken

    Julkaistiin: 7.3.2019
  19. 38. När man fastar, fastar man …

    Julkaistiin: 28.2.2019
  20. 37. Utan ärtskott i Hallen

    Julkaistiin: 21.2.2019

5 / 7

Det bjuds på underhållning, vardagslivsberättelser, folkbildning, vanvettiga skratt och – inte minst – initierade samtal om mat och dryck på detta barockt dignande smörgåsbord, uppdukat av gastronomerna Edward Blom och Mats Ryd. Edward Blom har under de senaste åren blivit populär, för att inte säga folkkär, för sin öppna personlighet, livsglädje och smittande entusiasm, särskilt när det handlar om mat-, restaurang- och kulturhistoria. Här sekunderas han av Mats Ryd, som är kommunikatör inom mat och dryck – men framför allt en person närmast besatt av att dricka fantastiska viner och äta utvalda delikatesser. Han talar lika lågmält och långsamt som Edward yvigt och snabbt.Tillsammans bjuder de på massor av kunskap samt berättelser, reseminnen och anekdoter från sina liv som gourmeter, präglat av rejäla doser alkoholromantik. Edward Bloms smörgåsbord innehåller även stora portioner kulturhistoria, etikett och poesi. Ibland dyker podden upp på diverse krogar på sta’n. Då det kan bli väldigt uppsluppet, utan att de båda gastronomerna ändå helt tappar konceptet eller trasslar in sig i hörlurstrådarna.Podden har fått en dedikerad lyssnarskara, av vilka många säger sig ha lyssnat flera gånger på varje avsnitt! Och statistiken visar att nästan ingen som börjat lyssna på ett program stänger av innan de nått slutet.Skriv till redaktionen för Edward Bloms smörgåsbord: [email protected]. Vi tar gärna emot lyssnarnas etikettsfrågor, förslag på innehåll, allmänna synpunkter samt glada tillrop. Skål! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Visit the podcast's native language site